AMP Plugin 1.0 introduceert Gutenberg-integrated AMP validatie

AMP Plugin 1.0 introduceert Gutenberg-integrated AMP validatie

In september schreven we al over de AMP for WordPress plugin versie 1.0, waarvan toen verwacht werd dat die dezelfde maand nog uitgerold zou worden. Dat bleek iets te optimistisch, maar nu is 1.0 dan eindelijk beschikbaar. Er is maar liefst twee jaar aan deze versie gewerkt, door mensen van Automattic, XWP en Google. De plugin wordt nu als ‘klaar voor productie’ beschouwd en is actief op meer dan 300.000 websites. En deze versie introduceert ook meteen Gutenberg-integrated AMP validatie.

Gutenberg-integrated AMP validatie

Versie 1.0 heeft Gutenberg-integrated AMP validatie en is dus ontwikkeld voor de nieuwe WordPress editor. Waarschuwingen voor niet-valide AMP opmaak worden per block weergegeven, dus gebruikers hoeven niet meer eindeloos te zoeken of te gissen naar welke content problemen veroorzaakt.

Versie 1.0 introduceert tevens een compatibiliteitstool die gedetailleerde informatie verstrekt met betrekking tot AMP validatie foutmeldingen. Deze tool functioneert in feite als een ‘debugger’ waar gebruikers kunnen zien welke URL’s foutmeldingen genereren, en in welke component van de website (plugin, thema of core).

De plugin biedt de mogelijkheid om te selecteren welke templates als AMP geserveerd moeten worden. Je kunt AMP dus ook geleidelijk implementeren. Gebruikers die de volledige website als AMP willen serveren, kunnen kiezen voor Native modus.

Ondersteuning voor vier standaard WordPress thema’s

De officiële AMP plugin is tevens geüpdatet om ondersteuning te bieden voor vier standaard WordPress thema’s, inclusief Twenty Fifteen, Twenty Sixteen, Twenty Seventeen en Twenty Nineteen. De documentatie over hoe AMP aan deze gebundelde thema’s is toegevoegd dient als een prima voorbeeld voor hoe thema ontwikkelaars hun eigen thema’s AMP-compatibel kunnen maken.

Dankzij de verbeterde gebruikersinterface voor het verwerken van AMP validatie foutmeldingen zullen WordPress gebruikers een prettigere ervaring hebben om AMP op hun websites te implementeren.

Nieuwe website

Het AMP for WordPress project heeft tevens een nieuwe website gelanceerd met een collectie AMP-ready plugins en thema’s, alsmede voorbeelden van websites die AMP gebruiken. Er is ook uitgebreide documentatie te vinden voor website eigenaren en ontwikkelaars.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.