5 reden om je site van Blogger naar WordPress te migreren

5 reden om je site van Blogger naar WordPress te migreren

Run je een blog op Blogger? Daar is in principe niets mis mee; Blogger is een geweldige tool om snel en zonder kosten een blog op te zetten. WordPress biedt echter veel meer mogelijkheden op het gebied van design, functionaliteit, SEO en marketing. In dit artikel bespreken we 5 redenen om je site van Blogger naar WordPress te migreren.

5 redenen om je site van Blogger naar WordPress te migreren

#1. Design

WordPress biedt duizenden gratis en premium thema’s en onbeperkte aanpassingsmogelijkheden. Daarbij biedt het WordPress platform je de mogelijkheid om een website ‘from scratch’ te ontwerpen en volledig naar je eigen wensen en behoeften aan te passen. Op dit gebied ligt Blogger kilometers achter op WordPress.

#2. SEO

Ondanks het feit dat Blogger door Google zelf wordt beheerd, is dit CMS veel minder SEO-vriendelijk dan WordPress. Dat komt in de eerste plaats doordat Blogger slechts één grote HTML-pagina benut. Het WordPress platform wordt beschouwd als het beste platform op het gebied van SEO. Dat betekent dat je beter scoort in de zoekmachines en dus meer bezoekers kunt trekken.

#3. Controle

Als je blog op Blogger draait, betekent dat dat Google je host is. En als je Google account om wat voor reden dan ook gesloten wordt, geldt dat ook voor je website. Met andere woorden: met Blogger heb je nooit de volledige controle. WordPress daarentegen is open source, wat betekent dat je je website naar elke gewenste host kunt overzetten, wanneer je maar wilt. Met WordPress heb je dus meer controle over je website en je content.

#4. Community

WordPress is het meest populaire CMS ter wereld; inmiddels draait bijna 27% van alle websites op WordPress. Het platform heeft dan ook een enorme community, met allemaal mensen die je om hulp kunt vragen als je ergens niet uit komt. En die community blijft groeien, mede dankzij WordPress evenementen zoals WordCamp. Daar kan Blogger simpelweg niet tegenop.

#5. Flexibiliteit

Blogger is heel stabiel en biedt talloze functionaliteiten die het prima geschikt maken voor beginnende bloggers. Maar op een gegeven moment bereik je een punt waarop je beseft dat Blogger simpelweg niet flexibel genoeg is voor wat je met je website wil doen. Wil je volledige vrijheid en flexibiliteit als het op je website aankomt, dan is het zeker de moeite waard om van Blogger naar WordPress over te stappen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.