De beste Twitter plugins en widgets in 2017

De beste Twitter plugins en widgets in 2017

We hebben al eens eerder een artikel geplaatst over Twitter plugins voor WordPress, maar aangezien dat in 2014 was en het artikel inmiddels behoorlijk verouderd is, vonden we het tijd voor een update. In dit artikel bespreken we de beste Twitter plugins en widgets voor WordPress in 2017!

De beste Twitter plugins en widgets

#1. Twitter

twitter plugins

Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden dat Twitter haar officiële WordPress plugin lanceerde. En het is nog altijd een prima optie om de coolste features van Twitter met je WordPress site te integreren. Zo kun je bijvoorbeeld één of meerdere tweets, of je Twitter tijdlijn in een blogpost zetten. De plugin biedt je de mogelijkheid om een preview van de content die je met je bezoekers deelt te bekijken, en je hebt verschillende opties voor het customizen van de linkkleurtjes, achtergrond, borders en afmetingen van een Twitter tijdlijn. Je kunt de Twitter plugin ook gebruiken om een Tweet of Follow knop op je WordPress site te plaatsen.

Download

#2. Recent Tweets Widget

twitter plugins

De Recent Tweets Widget is in feite een versimpelde versie van de officiële Twitter plugin, en bovendien heel eenvoudig te gebruiken. Zodra je de widget hebt geactiveerd, ga je naar de Widgets sectie in het WordPress Dashboard. Hier kun je de widgets naar de zijbalk slepen en op de titel klikken. Vervolgens voer je de gevraagde data in, die te verkrijgen is via het Twitter Developers portal. Voer de cache duur van de Tweets in en het aantal recente Tweets dat je in je zijbalk wil weergeven. Sla de wijzigingen op en bekijk het resultaat!

Download

#3. Easy Twitter Feed

twitter plugins

Deze plugin stelt je in staat om binnen een minuut een Twitter feed aan je WordPress site toe te voegen. Anders dan bij de Recent Tweets Widget, hoef je hierbij geen tokens of keys in te voeren. De plugin ondersteund een licht en een donker thema. Verder heb je de optie om de kleur van de hyperlinks en borders aan te passen, de achtergrond van de Twitter tijdlijn transparant te maken, en de scrollbalk, de footer of de header te verwijderen. Ook kun je een maximale breedte en hoogte voor de plugin instellen.

Download

#4. Custom Twitter Feeds

twitter plugins

Als je een beetje kennis hebt van CSS, dan is de Custom Twitter Feeds plugin een uitstekende keuze. Met deze plugin kun je namelijk een responsive Twitter tijdlijn aan je WordPress site toevoegen, welke je kunt configureren om feeds van meerdere Twitter accounts weer te geven. Je kunt hierbij gebruikmaken van de infinite loading feature, en je kunt het uiterlijk van de Twitter feed volledig naar je wensen aanpassen door je eigen CSS code in te voeren.

Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.