Twenty Twenty-Three: dit kun je verwachten van het nieuwe thema

Twenty Twenty-Three: dit kun je verwachten van het nieuwe thema

Afgelopen maand stelden WordPress contributors voor om een nieuw soort standaard thema voor WordPress te ontwikkelen. Er werd enthousiast op gereageerd en men in reeds van start gegaan met het ontwikkelen van het nieuwe Twenty Twenty-Three thema, dat gebruik maakt van een ‘gestripte’ versie van Twenty Twenty-Two als basis en een geselecteerde set met stijlvariaties zal bevatten.

Twenty Twenty-Three thema: een andere aanpak

Automattic designer Channing Ritter publiceerde een preview van hoe het nieuwe basisthema eruit zou kunnen zien wanneer er verschillende stijlvariaties op worden toegepast.

Waar Twenty Twenty-Two een heel eigenzinnig design had, gaat Twenty Twenty-Three eerder als een blanco canvas worden beschouwd, met de nadruk op stijlvariaties. Kopteksten zijn minder prominent, er zitten geen afbeeldingen bij en de typografie is vervangen door systeemfonts. Het nieuwe standaard WordPress thema zal gebruik maken van de fluid typography feature die in Gutenberg 13.8 werd geïntroduceerd.  

Afbeelding via WordPress.org

Verzoek om suggesties voor stijlvariaties

Het designproces van het Twenty Twenty-Three thema wordt op een hele andere manier benaderd dan bij de voorgaande standaard WordPress thema’s het geval was. WordPress design contributors verwelkomen suggesties van de community met betrekking tot stijlvariaties. Deze kunnen tot 31 augustus worden ingediend via GitHub. Je kunt ook wijzigingen aanbrengen in het Globale Stijlen paneel en ze opslaan als een nieuwe stijlvariatie met behulp van de Create Block Theme plugin, of statische mockups ontwerpen in bijvoorbeeld Figma. Gedetailleerde instructies voor het indienen van stijlvariaties zijn te vinden in deze blogpost.

Het nieuwe Twenty Twenty-Three thema zal gelanceerd worden in combinatie met WordPress 6.1, dat gepland staat voor 25 oktober 2022.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.