Top 3 WordPress AI Plugins van 2023 | WP Handleiding

Top 3 WordPress AI Plugins van 2023

Eind 2021 schreven we al een blogpost over 5 plugins die kunstmatige intelligentie gebruiken. Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn er nog veel meer WordPress AI plugins bijgekomen, die ook nog eens veel meer kunnen. We hebben de beste van 2023 voor je op een rijtje gezet!

De beste WordPress AI plugins van 2023

WordLift

WordLift is een innovatieve SEO tool die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om je site te scannen. Op basis van die scan wordt automatisch schema markup gegenereerd en toegepast. Verder helpt deze plugin bij het optimaliseren van je content en metadata. Wordlift is een zeer effectieve oplossing om rich snippets in de zoekresultaten van Google te krijgen, zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. Het is een van de betere WordPress AI plugins voor SEO, beschikbaar vanaf $49 per maand. Er is geen gratis versie beschikbaar, maar je hebt wel de mogelijkheid om de plugin 14 dagen gratis uit te proberen.

Tidio

Als je op zoek bent naar WordPress AI plugins waarmee je kunstmatige intelligentie kunt benutten om je klantenservice te optimaliseren, dan is Tidio zonder twijfel de beste keus. Je kunt een gratis account aanmaken om met de plugin te experimenteren. Na de installatie en activatie begeleidt de wizard je door het proces om een custom chatbot te creëren, compleet in de stijl van jouw website design. De chatbot kan veelgestelde vragen beantwoorden, bezoekers informeren over bestellingen en diensten, en hen verwijzen naar specifieke content op je website. Aan de ‘achterkant’ kun je instellen dat je een melding krijgt zodra een bezoeker je chatbot gebruikt, en indien gewenst de conversatie van je AI chatbot overnemen. Het gratis abonnement bevat 50 live chat gesprekken, 100 chatbot triggers en een onbeperkt aantal tickets per maand. Heb je behoefte aan meer, dan kun je een premium pakket aanschaffen (vanaf $29 per maand).

AI Engine

AI Engine is de ultieme all-in-one WordPress AI plugin. Hoewel de gratis versie best goed is, is de premium versie (vanaf $49 per jaar) wel het overwegen waard; deze biedt namelijk veel meer features! Na het installeren en activeren van de plugin heb je alleen nog een standaard API key voor ChatGPT integratie nodig. Vervolgens kun je:

  • Moeiteloos unieke content genereren. Tekst, maar ook custom afbeeldingen!
  • Content-aware chatbots bouwen die vragen van bezoekers beantwoorden en hen helpen om relevante content op je website te vinden.
  • AI Engine gebruiken als een virtuele assistent die je kan helpen met bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie.

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.