Tips om de toegankelijkheid van je WordPress site te verbeteren

Tips om de toegankelijkheid van je WordPress site te verbeteren

Gisteren hadden we het al over het belang van een toegankelijke WordPress site. Maar wat is nu de beste manier om de toegankelijkheid van je WordPress site te verbeteren? Wel, er zijn verschillende ‘accessibility ready’ WordPress thema’s te downloaden, waarbij je eigenlijk niets meer aan de toegankelijkheid hoeft te doen. Bouw je liever verder op je huidige WordPress thema, dan kun je gebruik maken van WordPress plugins om je site toegankelijker te maken. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Plugins om de toegankelijkheid van je WordPress site te verbeteren

WP Accessibility

wp accessibility

De WP Accessibility plugin helpt je om verschillende toegankelijkheidskwesties in WordPress thema’s op te lossen. Zo kun je ‘skiplinks’ inschakelen en een werkbalk toevoegen waarmee gebruikers kunnen wisselen tussen verschillende weergaves. Hiermee kunnen bijvoorbeeld het contrast of de letters worden vergroot. Je kunt ook lange beschrijvingen aan afbeeldingen toevoegen.

Meer info & download

Genesis Accessible

genesis accessible

Genesis Accessible is een plugin die speciaal is ontwikkeld voor gebruikers van het Genesis Framework. Je kunt hiermee verschillende toegankelijkheidsfeatures aan je Genesis thema toevoegen, zoals skiplinks, titel attributen voor ‘lees meer’ links en ARIA labels.

Meer info & download

Zoom

zoom

Zoom is een WordPress plugin die bijzonder geschikt is voor websites met oudere en slechtziende bezoekers. Je kunt namelijk instellen dat bezoekers op bepaalde semantische elementen (titels, paragrafen, etc.) kunnen inzoomen. Er zijn meer dan 40 stijlen voor inzoomen en uitzoomen, en je kunt ook een Reset knop plaatsen waarmee de gebruiker de tekst direct weer naar het oorspronkelijke formaat kan terugzetten.

Meer info & download

YOAST SEO

yoast

Contextuele links, beschrijvende afbeeldingstags en een logische navigatie dragen niet alleen bij aan SEO, maar ook aan de toegankelijkheid van je website. YOAST SEO helpt je om duidelijke, gemakkelijk te begrijpen titels te creëren, alt tags aan afbeeldingen toe te voegen, je content te analyseren en de leesbaarheid van je teksten te verbeteren.

Meer info & download

Wa11y – The web accessibility toolbox

wa11y

Wa11y is een complete toolbox om de toegankelijkheid van je WordPress website te evalueren en te verbeteren. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, verschijnt er een Wa11y pagina in je Dashboard met allemaal keuzevakjes. Hier kun je de gewenste toegankelijkheidstools inschakelen, en zien hoe ze het beste gebruikt kunnen worden. In versie 2.0 wordt ook een functie toegevoegd waarmee je de toegankelijkheid van je content kunt evalueren tijdens het schrijven of bewerken.

Meer info & download

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.