TikTok video’s in WordPress

TikTok video’s in WordPress

Eind 2019 passeerde de TikTok app officieel de grens van 1.5 miljard downloads. De razend populaire app heeft meer dan een miljard actieve gebruikers, wat TikTok een grote concurrent maakt van andere sociale apps zoals Instagram. Alleen al dat feit maakt het het overwegen waard om TikTok video’s op je WordPress site te gebruiken. En dat kan heel gemakkelijk met behulp van de WP TikTok Feed plugin.

Over de WP TikTok Feed plugin

WP TikTok Feed is een nieuwe plugin van QuadLayers, de ontwikkelaar van onder andere de populaire Social Feed Gallery plugin. Maar wat doet WP TikTok Feed precies? Zoals de naam al aangeeft, maakt de plugin het mogelijk om een of meer feeds aan te maken die video’s van TikTok halen en deze weer te geven op je WordPress site.

TikTok video’s weergeven op WordPress: feed aanmaken

Om te beginnen moet je de gratis WP TikTok Feed plugin installeren. Zodra je de plugin geactiveerd hebt, verschijnt er een nieuwe module in de linker navigatiebalk op je WordPress dashboard. Om een nieuwe feed aan te maken ga je naar TikTok Feed > Feeds. Je komt dan op een scherm terecht waar je de video feed kunt configureren.

tiktok video's in wordpress

Je kunt je feeds baseren op zowel hashtags als op specifieke gebruikersnamen. Het verschil tussen deze twee is ongeveer hetzelfde als op Twitter:

  • Hashtag: Hiermee haal je content van verschillende accounts, zolang de content maar die hashtag bevat.
  • Gebruikersnaam: Haalt alle contents van het account met een specifieke gebruikersnaam.

Instellingen configureren

Voor het weergeven van de content heb je keuze uit twee verschillende layouts: Masonry en Gallery.

Daarnaast biedt de plugin instellingen waarmee je kunt configureren hoe de video’s werken en welke content er precies moet worden weergegeven. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je de likes en het aantal reacties van de video’s wilt laten zien. Het is ook mogelijk om de video’s in een pop-up venster weer te geven wanneer een bezoeker erop klikt (in plaats van ze door te sturen naar de TikTok website om de video te bekijken.

Het is zelfs mogelijk om te bepalen hoe lang de feed content gecached moet worden. Als je bijvoorbeeld de cache op vijf uur instelt, zal de plugin om de vijf uur nieuwe TikTok video’s ophalen. Op die manier kun je voorkomen dat de plugin te veel bandbreedte opslokt.

Zodra je klaar bent met het configureren van de instellingen zal de plugin een shortcode genereren. Die shortcode kun je vervolgens op een pagina of in een bericht van je WordPress site plakken.

Interesse?

Wil je de WP TikTok Feed plugin in actie zien? Check dan de demo pagina! Voor meer informatie kun je terecht op de website van QuadLayers.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.