De beste tag cloud plugins voor WordPress

De beste tag cloud plugins voor WordPress

Gisteren bespraken we het concept van tag clouds, en vertelden we waarom het een goed idee is om een tag cloud op je WordPress site te gebruiken. De standaard tag cloud widget van WordPress is echter vrij beperkt, en daarom laten we je vandaag kennismaken met een aantal goede tag cloud plugins.

Tag cloud plugins voor WordPress

#1. Simple Tags (gratis)

tag cloud plugins

Met de Simple Tags plugin kun je je tag cloud op eenvoudige wijze customizen. De tag management functie biedt volop mogelijkheden; zo kun je tags zoeken, toevoegen, hernoemen, verwijderen en samenvoegen. Uniek aan deze plugin is dat je hiermee ook tags aan pagina’s kunt toevoegen, en niet alleen aan posts.

Meer info

#2. Tilted Tag Cloud (gratis)

tag cloud plugins

Tilted Tag Cloud is een gratis WordPress plugin die niet alleen heel krachtig maar ook heel gebruiksvriendelijk is. Met deze plugin kun je verschillende zaken configureren, waaronder het aantal tags dat wordt weergegeven, de kleur van de tags, het kleinste en het grootste lettertype-formaat en de link naar de tag pagina. Ook is het mogelijk om de tags zowel horizontaal als verticaal weer te geven.

Meer info

#3. Cool Tag Cloud (gratis)

tag cloud plugins

De Cool Tag Cloud plugin maakt letterlijk labeltjes van je tags! Na activatie kun je verschillende zaken configureren, waaronder het lettertype, het lettertype-formaat, de stijl van de labels, de uitlijning en de hover animatie. Vervolgens rendert de plugin een responsive tag cloud.

Meer info 

#4. Extended Tags ($6)

tag cloud plugins

Als je graag wat meer controle over je tag cloud wilt, dan is de premium Extended Tags plugin een aanrader. Deze plugin vervangt de standaard WordPress Tag Cloud widget, en breidt deze uit met meer dan 20 verschillende manieren om de weergave en het gebruik van je tags te finetunen. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond aanpassen en verschillende tag stijlen uitproberen.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.