Tabor for Gatsby thema nu gratis beschikbaar

Tabor for Gatsby thema nu gratis beschikbaar

Gatsby WordPress Themes, een project dat eerder dit jaar werd gelanceerd, heeft deze week het tweede gratis thema uitgerold: het Tabor for Gatsby thema. Het team (geleid door Gatsby en GraphQL liefhebbers Zac Gordon, Jason Bahl, Muhammad Muhsin, Hussain Thajutheen en Alexandra Spalato) werd geïnspireerd door de schaalbaarheid, snelheid en veiligheid die de op React gebaseerde statische site generator WordPress kan bieden. Ze werken al een tijdje aan een manier om gebruik te maken van Gatsby in combinatie met de WP GraphQL plugin.

Tabor for Gatsby

Rich Tabors oorspronkelijke Tabor thema is inmiddels overgezet, en Tabor for Gatsby is nu gratis beschikbaar. Na de overname van ThemeBeans en CoBlocks door GoDaddy, heeft het bedrijf alle voorheen commerciële thema’s (inclusief Tabor) gratis beschikbaar gesteld op GitHub.

Lees ook: GoDaddy koopt Gutenberg-gerelateerde producten van Rich Tabor

Het Tabor for Gatsby thema heeft een minimalistisch, functioneel design en razendsnelle laadtijden. Het is met name geschikt voor blogs en persoonlijke websites, en was een van de eerste WordPress thema’s die gebruik maakte van de nieuwe Gutenberg editor.

Benieuwd naar wat dit thema allemaal te bieden heeft? Bekijk de Tabor for Gatsby theme demo om ‘m in actie te zien!

Twenty Nineteen

Tabor voegt WordPress’ standaard Twenty Nineteen thema toe aan de collectie. Muhammad Muhsin, de ontwikkelaar die de leiding heeft over het project, heeft een tutorial gepubliceert waarin hij uitgebreid beschrijft hoe hij Twenty Nineteen heeft overgezet.

V2

Het team van Gatsby WordPress Themes zal het uitbrengen van nieuwe thema’s tijdelijk pauzeren terwijl ze werken aan het upgraden van de bestaande thema’s naar V2. Op dit moment wordt er alleen nog statische content weergegeven, maar V2 zal een aantal nieuwe features toevoegen die de thema’s nog aantrekkelijker maken. Hierbij kun je denken aan onder andere native comments, een contactformulier plugin en een Algolia zoekfunctie.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.