Top 7 Social Proof plugins voor WordPress

Top 7 Social Proof plugins voor WordPress

Wanneer potentiele klanten op jouw WordPress website terecht komen, willen ze weten of jouw product/dienst hun geld en tijd waard is. Om hen te overtuigen om jouw product/dienst te proberen, moet je social proof opbouwen. In dit artikel delen we de beste social proof plugins voor WordPress!

Social proof, oftwel sociaal bewijs, is een term die voor het eerst werd beschreven door Robert Cialdini in zijn boek Influence. Het beschrijft een psychologisch en sociaal fenomeen waarbij mensen in bepaalde situaties de acties van anderen kopiëren.

Social Proof plugins voor WordPress

#1. TrustPulse

TrustPulse is een van de beste social proof plugins voor WordPress. De plugin houdt real-time gebruikersactiviteiten bij, zoals aankopen en aanmeldingen, en geeft deze weer op je website. Het idee is dat het makkelijker is om anderen te overtuigen een bepaalde actie uit te voeren als zij zien dat anderen hen voor zijn gegaan.

Meer over TrustPulse

#2. Thrive Ovation

Thrive Ovation is een populaire referentie plugin die het mogelijk maakt om reacties met één klik in een referentie te converteren en deze op je website weer te geven. Je kunt Thrive Ovation ook met Facebook en Twitter integreren om referenties uit je sociale netwerk te verzamelen. Verder kun je speciale landingspagina’s creëren om referenties te genereren.

Meer over Thrive Ovation

#3. WPForms

WPForms is een van de meest bekende contactformulier plugins voor WordPress. Met de handige drag & drop builder kun je gemakkelijk alle denkbare formulieren creëren, waaronder ook referentie formulieren, enquêtes en polls. Ingediende recensies over producten of diensten kun je eenvoudig vanaf het WordPress dashboard reviewen.

Meer over WPForms

#4. OptinMonster

OptinMonster is een bekende WordPress plugin die beschikt over krachtige Exit-Intent technologie. Hiermee kun je bezoekers die op het punt staan je site te verlaten, alsnog converteren naar abonnees en klanten. Door social proof aan je campagnes toe te voegen, kun je dit nog beter benutten!

Meer over OptinMonster

#5. Constant Contact

Constant Contact is een populaire email marketing dienst voor WordPress. Wanneer je met deze plugin een optin formulier aanmaakt, kun je het aantal mensen dat zich reeds heeft aangemeld weergeven. Op die manier kun je mensen een extra stimulans geven om zich aan te melden. Constant Contact integreert overigens uitstekend met tools als OptinMonster.

Meer over Constant Contact

#6. Shared Counts

Shared Counts is een gratis social sharing plugin voor WordPress. De plugin bevat verschillende social buttons voor onder andere Facebook, Pinterest, Twitter en email en maakt het mogelijk het aantal shares weer te geven. Zo kun je meer vertrouwen creëren onder je doelgroep. De buttons zijn overigens heel eenvoudig te stylen en kunnen tevens boven of onder je blogposts worden weergegeven.

Meer over Shared Counts

#7. NotificationX

NotificationX is een gratis social proof en FOMO plugin voor WordPress. Je kunt je conversies boosten door verschillende notificaties op je site weer te geven. Hierbij kun je denken aan het aantal downloads, verkopen, reacties en recensies. NotificationX biedt een optimale integratie met diverse andere WordPress plugins, waaronder WooCommerce, Easy Digital Downloads, MailChimp en LearnDash.

Meer over NotificationX

 

Lees ook: WPHelpful, een nieuwe plugin om feedback van gebruikers te verzamelen

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.