Smart Plugin Manager: een nieuwe plugin van WP Engine

Smart Plugin Manager: een nieuwe plugin van WP Engine

WP Engine, het WordPress Digital Experience Platform (DXP), heeft een nieuwe plugin aangekondigd: Smart Plugin Manager. Volgens WP Engine wordt dit de meest uitgebreide plugin management optie op de markt. Abonnementen zullen beginnen bij $10 per maand.

Over Smart Plugin Manager

Er gaan best wat vervelende en toch noodzakelijke werkzaamheden gepaard met het runnen van een WordPress site. Een van die werkzaamheden is het beheren en veilig updaten van WordPress plugins. Daar komt een breed scala aan potentiele problemen bij kijken, zoals het ‘kapot maken’ van een website en het vooraf maken van backups. Bij websites die veel plugins draaien, kan het dan ook best wat tijd kosten om alles up-to-date te houden. Wanneer plugins niet tijdig geüpdatet worden, resulteert dit vaak in kwetsbaarheden. En zoals je misschien wel weet ligt de oorzaak van gehackte WordPress sites het vaakst bij verouderde plugins.

Over Smart Plugin Manager

Om de risico’s van verouderde plugins te minimaliseren en website beheerders te helpen om tijd te besparen, heeft WP Engine dus de Smart Plugin Manager gebouwd. Deze plugin automatiseert het update proces en houdt je website(s) zo veilig mogelijk. Je stelt vooraf een interval in om plugins te updaten, en Smart Plugin Manager doet de rest. Er worden dagelijkse plugin update controles uitgevoerd. Je hebt daarbij de mogelijkheid om de ideale tijd voor updates in te plannen. En je behoudt altijd de controle, want je bepaalt zelf welke plugins je wel en niet automatisch wilt laten updaten. Er wordt ook een zogeheten Visual Regression Test (VRT) gedraaid. Deze test maakt gebruik van machine learning om vast te stellen of de updates wel of niet succesvol zijn. Als de VRT faalt, worden de updates teruggedraaid en krijg je een melding over welke plugin er niet geüpdatet kon worden. Er kunnen ook status updates worden verstuurd na elke update, zodat je precies weet hoe alles ervoor staat.

Interesse?

De beta versie is inmiddels uitgerold. Naar verwachting zal de officiële release van deze plugin ergens in het derde kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.