Slim SEO plugin: een simpele, lichtgewicht SEO plugin voor WordPress

Slim SEO plugin: een simpele, lichtgewicht SEO plugin voor WordPress

Maak jij gebruik van Yoast SEO en vraag je je af of dit echt de beste SEO plugin voor jou is? In dit artikel laten we je kennismaken met een simpeler, lichtgewicht SEO alternatief: de Slim SEO plugin.

SEO plugins voor WordPress

Er zijn heel wat SEO plugins voor WordPress op de markt. Daar zitten ook aardig wat goede plugins tussen. Dat gezegd hebben de meeste SEO plugins erg veel opties. Ook zijn ze vaak behoorlijk ingewikkeld, vooral voor beginners en ‘gewone’ WordPress gebruikers. Al bij het configureren raak je snel verdwaald in een doolhof van opties en toelichtingen. En dat kan ontmoedigend zijn.

Over de Slim SEO plugin

Slim SEO is gebouwd door eLightUp, het bedrijf achter het Meta Box framework en GretaThemes. Ze beschouwden de SEO plugins die er al waren als uitstekende plugins, maar wilden iets lichters bouwen dat ook geschikt was voor beginners. En dus werd in januari 2019 de Slim SEO plugin gelanceerd.

Het idee is dat Slim SEO het SEO proces voor je projecten grotendeels automatiseert. Sommige SEO specialisten zullen dit een belachelijk idee vinden; voor de beste resultaten in zoekmachines moet alles toch echt handmatig gefinetuned worden?! Wel, in de meeste gevallen zou ik dat inderdaad aanraden. Maar voor bepaalde projecten is dat niet haalbaar. Soms vanwege de omvang, soms vanwege het budget, soms vanwege onvoldoende kennis of vaardigheden. In zo’n geval kun je proberen om te doen wat je kunt, of een geautomatiseerd systeem de benodigde stukjes en beetjes laten genereren. En dat is in feite wat Slim SEO doet. Je kunt uiteraard handmatig dingen invoeren, maar de dingen die je overslaat worden automatisch voor je ingevuld. Verder heeft de plugin geen SEO scores, zoekwoord rankings of onnodige opties om je druk over te maken.

Nadelen

Hou er rekening mee dat het feit dat de plugin automatisch dingen invult, in sommige gevallen nadelig kan uitpakken. De plugin voegt namelijk ook automatisch alt attributen toe aan afbeeldingen, en daarvoor maakt hij gebruik van de bijlage titel. Als de titel van je afbeelding niet beschrijvend is, zoals IMG_4321.png, dan zou het beter zijn om het alt attribuut gewoon leeg te laten.

Slim SEO vs Yoast SEO

Ik vind eigenlijk dat je Slim SEO en Yoast SEO niet met elkaar mag vergelijken. De plugin die in 2012 als Yoast SEO werd gelanceerd, bestond toen al twee jaar. De gratis versie van de plugin heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties en is ruim 135 miljoen keer gedownload. De Slim SEO plugin bestaat nu bijna een jaar en heeft ruim 2.000 actieve installaties. Slim SEO is echter zeker het proberen waard voor WordPress gebruikers die behoefte hebben aan een lichtgewicht SEO plugin zonder toeters en bellen. Ook mensen die net pas hun tenen in het SEO-water dippen zullen met Slim SEO uit de voeten kunnen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.