SEO plugins voor WordPressers

SEO plugins voor WordPressers

Binnen de reeks artikelen WP handleiding vallen trends op. Bijvoorbeeld het bespreken van plugins en het aanraden wat je moet op het gebied vanSearch Engine Optimization. En WordPress zou WordPress niet zijn als dit niet mooi samen kon gaan in SEO plugins.

Musthave SEO plugins

WordPress is Open Source Software. SEO Plugins-May the Source be with You Dat is mooi want dat is gratis en dat is pakken wat je pakken kunt.
‘May the Source be with You’ zou je zeggen, maar er is natuurlijk een schaduwkant. De Darth Vader op dit gebied is dat die vrijheid ook voor de input geldt: iedereen kan plugins maken.
Op 30 januari 2018 telt de pagina plugins van WordPress.org 53,980 plugins en dat is veel. WordPress-gebruikers hangen gelukkig zelf een beetje de censuur uit, want WordPress.org kent uitgelichte plugins en populairste plugins. Een verantwoorde keuze dus, ook wat betreft de SEO plugins.

Al eerder zijn enkele van deze handige hulpjes belicht, maar nu bekijken we de twee meest gebruikte.
Vraag aan Google ‘SEO plugins WordPress’ en de opbrengst is overweldigend (‘Ongeveer 1.700.000 resultaten’ en zie hier de geboorte van de Musthave plugins).
Maar welke moet je nou echt hebben en waarom.

SEO plugins met verschillende doelen

De eerste SEO plugin in de organische – onbetaalde – resultaten is de Yoast SEO plugin.
Geen verrassing en hier hebben we het al eerder over gehad. Conclusie was dat deze plugin een handige checklist is, een goede basis om zelf dingen te creëren.
Yoast SEO moet je nou echt hebben omdat de plugin snapt wat Google wil.
Google gaat voor natuurlijk taalgebruik en dat valt niet in te pluggen. De Yoast SEO plugin dwingt je erbij te blijven en je hebt altijd het volste recht het niet met de plugin eens te zijn. Je behoudt de controle.

Een andere mogelijke musthave binnen zoekoptimalisatie is All in One SEO Pack. Dat ‘andere mogelijke musthave’ staat hier niet voor niets. 1 van deze 2 SEO plugins is namelijk voldoende en dat komt voornamelijk omdat de doelen anders zijn.
All in One SEO Pack moet je nou echt hebben omdat de plugin behoorlijk zelfvoorzienend is.
Na installatie doet de plugin veel automatisch (Ctrl F ‘automatisch’ in bovenstaande link geeft 5 resultaten). We spreken hier geen voorkeur uit.

Open Source geeft de vrijheid te kiezen en de grote keuze aan plugins is mede te danken aan het grote verschil in behoefte. Voor gebruikers van WordPress die geen tijd hebben om achter hun computer te zitten, lijkt All in One SEO Pack de vrij logische optie onder de SEO plugins. Als er tijd is om de vindbaarheid van de website zelf op peil te houden of als het beheer is uitbesteed, dan lijkt Yoast SEO handiger.
Naast het verschil in behoefte van WordPressers, verschillen beide SEO plugins ook in afkomst.
Semper All in One SEO Pack is Amerikaans, en de site en de plugin zijn in het Engels. Oké, de site van Yoast is dan wel in het Engels geschreven, maar de plugin is in het Nederlands.
Verduiveld zeg, we letten even niet op en dan spreken we toch bijna een voorkeur uit.

Gratis SEO plugins

Groot voordeel van het downloaden van plugins is dat er veel gratis zijn en dat zien wij graag.
Ook Yoast SEO en All in One SEO Pack zijn gratis, maar met een opgetrokken wenkbrauw. De Yoast SEO Free Version voorziet voor 1 website gratis Tips&Trucs, maar bij meerdere websites vult de kas van Yoast zich in ook stijgende lijn.
De All in One SEO Pack Free Version is gratis, en daarmee is alles gezegd. Hulp op enig gebied wordt niet gegeven en erg vaak komt in beeld:

SEO Plugins-All in One SEO Pack Pro

Vanaf $77 is de All in One SEO Pack Pro beschikbaar en uit reviews blijkt dat het verschil met de Free Version zo groot is dat het aanreiken van hulp haast noodzaak is.

Yoast SEO of All in One SEO Pack? → ‘May the Source be with You!’

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.