Top 5 SEO plugins voor WordPress

Top 5 SEO plugins voor WordPress

WordPress heeft een aantal prima out-of-the-box SEO opties, maar als je je mogelijkheden optimaal wil benutten is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de custom plugins die er beschikbaar zijn. Hieronder hebben we er 5 voor je op een rijtje gezet!

WordPress SEO By Yoast

Top 5 SEO plugins voor WordPress -WordPress SEO By Yoast

Met meer dan 1 miljoen actieve installaties mag WordPress Seo By Yoast zich tot één van de populairste SEO plugins voor WordPress rekenen. Het Yoast team specialiseert zich in SEO tools en de geleidelijke aanpassingen die zij door de jaren heen hebben doorgevoerd, hebben ervoor gezorgd dat ze nog altijd voorop lopen. De plugin houdt goed rekening met veranderingen in zoekmachine algoritmes en wordt regelmatig geupdate.

De basisversie van de plugin is gratis en biedt volop features, zoals content analyse per pagina of blogpost, keyword optimalisatie, automatische XML sitemaps, breadcrumbs en meer.

De premium versie bevat nog meer geavanceerde features, zoals een naadloze integratie met Google webmaster tools, premium ondersteuning en video tutorials.

Download WordPress SEO By Yoast 

SEO Ultimate

Top 5 SEO plugins voor WordPress - SEO Ultimate

Voorheen boden de meeste SEO plugins zeer gespecialiseerde SEO functionaliteiten, waardoor je minstens 3 verschillende plugins nodig had om je SEO doelen te bereiken. SEO Ultimate is ontwikkeld om dit probleem op te lossen. Deze alles-in-één plugin is gemaakt door de ontwikkelaars van het WordPress SEO Design Framework en heeft meer dan 200.000 actieve installaties. SEO Ultimate biedt alle standaard features van een goede SEO plugin, waaronder meta info editing, titel modificaties, canonical tags, aanpassingen aan robots.txt en post meta info.

SEO Ultimate mag dan niet zo populair zijn als WordPress SEO By Yoast, deze solide plugin is zeker de moeite waard om uit te proberen. Bovendien is SEO Ultimate 100% gratis!

Download SEO Ultimate

All in One SEO Pack

Top 5 SEO plugins voor WordPress - All in One SEO Pack

De All in One SEO Pack plugin heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties en is bekend geworden doordat hij ontzettend gebruiksvriendelijk is; de meeste basis SEO opties worden automatisch ingesteld zodra de plugin wordt geactiveerd. Je hoeft dus niets te herconfigureren. Dit is vooral voor beginners erg handig. Ervaren gebruikers kunnen hun SEO opties gemakkelijk finetunen om betere resultaten te behalen.

Met de gratis versie kun je meta tags en titels voor zoekmachines optimaliseren, krijg je ondersteuning voor Google Analytics, canonical URL’s, enzovoorts.

Met de premium versie krijg je nog meer features tot je beschikking, waaronder een feature manager, een automatische XML sitemap generator, een responsive gebruikersinterface en geavanceerde opties voor het configureren van SEO voor custom post types.

Download All in One SEO Pack 

SEO Wizard

Top 5 SEO plugins voor WordPress - SEO Wizard

De SEO Wizard plugin mag dan (nog) niet zoveel actieve installaties hebben als de drie bovenstaande plugins, maar als je hem eens uitprobeert zal je merken dat het een goed gebouwde, solide SEO tool is die zeker de moeite waard is. SEO Wizard helpt je om betere SEO content te schrijven; terwijl je een bericht typt, krijg je een preview van hoe je bericht eruit zal zien in de zoekmachineresultaten. Ook laat de plugin zien of je titel wellicht te lang is, en of je een meta description gebruikt die contextueel niet goed in elkaar zit. Al die kleine aanpassingen helpen je uiteindelijk om je website beter te laten scoren in de resultaten van zoekmachines.

Een andere opvallende feature is de mogelijkheid om je concurrentie te analyseren. De plugin kan een gedetailleerd rapport van gespecificeerde concurrenten genereren, zodat je meteen ziet wat er wel en niet voor hen werkt.

Andere handige features zijn o.a. social media integratie, en de mogelijkheid om te selecteren welke pagina’s je wil laten weergeven in de zoekresultaten.

SEO Wizard mag dan niet zo bekend zijn, maar er zit een toegewijd team van SEO experts achter én de plugin is helemaal gratis!

Download SEO Wizard 

SEMrush

Top 5 SEO plugins voor WordPress - SEMrush

SEMrush is een web analytics tool die net even een stapje verder gaat. De tool is niet echt een plugin maar zeker de moeite van het vermelden waard omdat de tool niet alleen inzicht biedt in het huidige concurrentievermogen van je website, maar laat ook zien hoe je concurrentie het doet. Tot de features behoren organische onderzoeken naar keywords, onderzoeken naar adverteren, backlink resources en product listing advertenties.

SEMrush is een prima premium SEO tool voor online marketeers en bedrijven die hun concurrentie voor willen blijven. Abonnementen beginnen bij 69,95 dollar per maand.

Download SEMrush

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.