Seedlet, het eerste ‘block-first’ WordPress thema van Automattic

Seedlet, het eerste ‘block-first’ WordPress thema van Automattic

Op 26 augustus lanceerde Automattic een nieuw thema genaamd Seedlet. Dit thema is volledig gericht op integratie met de WordPress blok editor en moet een soepele transitie naar full-site editing faciliteren.

Over Seedlet

Seedlet werd ontworpen door Kjell Reigstad en wordt gekenmerkt door een klassieke, elegante typografie en een responsive design, dat de aandacht van de bezoeker naar de content trekt zonder dat het thema daarbij in de weg zit. Het thema maakt bijzonder goed gebruik van thema-ondersteunde features zoals custom lettertype-groottes, kleuren en kleurverloop. Daarnaast tilt het de integratie naar een hoger niveau door het gebruik van blok stijlen en blokpatronen.

Blokpatronen

Momenteel bevat het thema drie blokpatronen. Het “Group with Split Background” blokpatroon maakt gebruik van een Groep blok in combinatie met een diagonaal kleurverloop, om een achtergrond voor een Afbeelding blok te creëren. Het “Group with Image Overlap” blokpatroon heeft hetzelfde principe, maar dan met een Kolommen blok. In de linkerkolom kun je twee afbeeldingen boven elkaar plaatsen, in de rechter kolom één afbeelding.Het “Alternating Grid of Latest Posts” blokpatroon voegt het Recente Berichten blok toe aan de custom “Alternating Grid” blokstijl van het thema. Binnenkort zullen er nog meer blokpatronen aan het thema worden toegevoegd.

Klaar voor full-site editing

Er zijn al best wat WordPress thema’s beschikbaar die gebouwd zijn om te werken met de blok editor. Seedlet is echter een van de eerste thema’s waarbij gebruik is gemaakt van een ‘block-first’ benadering. Het biedt ons een glimp op de toekomst van full-site editing met blokken, wat met de lancering van WordPress 5.6 mogelijk zal worden gemaakt. Daarbij zal de focus minder op code komen te liggen en meer op design configuraties. WordPress thema’s zoals we ze kennen zullen veranderen en meer een soort skins worden. Dat merk je al bij Seedlet, want het thema voelt echt als een skin rondom de blok editor.

Meer weten over Seedlet?

Seedlet is gratis beschikbaar op WordPress.org. Bekijk de demo website om het thema in actie te zien!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.