QR plugins voor WordPress

QR plugins voor WordPress

Eerder deze week gaven we al een introductie tot QR codes in WordPress. Vandaag gaan we daar nog wat verder op in en belichten we een aantal van de beste gratis QR plugins voor WordPress. Deze zijn allemaal gratis te downloaden!

Gratis QR plugins voor WordPress

#1. Rublon

Wil je QR codes gebruiken om de veiligheid van je WordPress website te verbeteren? Dan is Rublon zeker het overwegen waard. Met deze gratis plugin voeg je Two-Factor Authentication (2FA) op basis van QR codes aan je WordPress website toe. Het is een kwestie downloaden en activeren; je hoeft niets te configureren!

Meer info

#2. Kaya QR Code Generator

Kaya QR Code Generator is een plugin waarmee je snel en gemakkelijk statische en dynamische QR codes kunt genereren voor onder andere teksten, links en zelfs Bitcoin adressen. De gegenereerde QR codes kun je vervolgens via een shortcode of widget aan je WordPress website toevoegen. 

Meer info

#3. QR Redirector

QR Redirector is een plugin waarmee je een nieuw custom post type kunt aanmaken die naar een bepaalde link verwijst. Het mooie aan deze plugin is dat je de QR code op elk moment kunt aanpassen. Dit maakt het mogelijk om de QR codes die je bijvoorbeeld op drukwerk of promotiemateriaal hebt gebruikt, kunt blijven hergebruiken – je hoeft alleen maar de bestemming waar je je bezoekers heen stuurt aan te passen. 

Meer info

#4. QR Code MeCard/vCard Generator

Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor het delen van contactgegevens via je website. Net als de meeste andere QR plugins voor WordPress in deze lijst, maakt QR Code MeCard/vCard Generator gebruik van shortcodes die je kunt kopiëren en op elke gewenste plek kunt plakken. 

Meer info

#5. Qyrr – Simply and Modern QR Code Creation

Qyrr is een van de betere QR plugins voor WordPress, zeker op het gebied van aanpassingsmogelijkheden. Je kunt je QR codes namelijk zelf ontwerpen met custom kleuren, lettertypes, labels, logo’s en meer. Daarnaast kun je je QR codes direct als .png exporteren om te printen of af te drukken.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.