Publication Checklist plugin speciaal ontwikkeld voor de block editor

Publication Checklist plugin speciaal ontwikkeld voor de block editor

Human Made heeft, speciaal voor de block editor, een Publication Checklist plugin gebouwd. Deze werd oorspronkelijk ontwikkeld als een van de hoofdfeatures van Altis, het op WordPress gebaseerde uitgeversplatform van Human Made. Maar nu is de deze feature ook beschikbaar als standalone plugin. Ontwikkelaars kunnen deze verder aanpassen voor hun eigen specifieke doeleinden.

Over de Publication Checklist plugin

Ryan McCue van Human Made deelde  een aantal screenshots van de plugin op Twitter. Hij merkte daarbij wel op dat de plugin, wanneer deze buiten Altis wordt gebruikt, wat meer handmatige configuratie behoeft. Ontwikkelaars die bekend zijn met React kunnen de checklist uitbreiden. Zo kunnen ze een meer interactieve gebruikerservaring creëren.

“Omdat dit gebouwd is voor de block editor kun je de UI voor je controles in React bouwen. Zo snel je gebruikers in staat om inline problemen op te lossen of een rijkere interactie te verstrekken,” schreef McCue.

publication checklist

De status van de taken wordt ook in een eigen kolom in de post list tabel weergegeven. Dit is een handige feature voor redacties en biedt hen een beter overzicht van de artikelen waar nog aan gewerkt wordt. De plugin biedt overigens ook een manier om deze weergave uit te schakelen.

publication checklist

Gericht op ontwikkelaars

Het is belangrijk om te weten dat de Publication Checklist plugin alleen een framework biedt voor pre-publicatie checks. Er is dus geen interface waarin gebruikers hun eigen checks kunnen toevoegen. De huidige versie van de plugin is daarom puur gericht op WordPress ontwikkelaars die op de verstrekte functie verder kunnen bouwen. De plugin laat een waarschuwing zien wanneer niet alle checks zijn aangevinkt, maar gebruikers kunnen alsnog hun artikelen publiceren.

Voor meer informatie over het aanpassen van de Publication Checklist plugin kun je de documentatie op GitHub raadplegen.

 

Lees ook: 15 handige JavaScript libraries en bronnen voor WordPress ontwikkelaars

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.