Productiever werken met WordPress: 10 tips

Productiever werken met WordPress: 10 tips

Productiviteit kan voor verschillende mensen iets anders betekenen. Efficiënter werken kan zorgen dat je meer projecten kunt aannemen en meer geld kunt verdienen – of minder kunt gaan werken terwijl je hetzelfde blijft verdienen. Wat je doel ook is, productiever werken is altijd beter. In dit artikel geven we 10 tips voor productiever werken met WordPress!

Productiever werken met WordPress

#1. Neem afleidingen weg

Eén van de eerste stappen voor productiever werken met WordPress is het wegnemen van afleidingen. Vaak beseffen we niet hoe makkelijk we ons laten afleiden. Maar afleidingen zijn dodelijk voor je productiviteit. Ga je met een WordPress project aan de slag? Sluit dan je e-mail programma en je social media af. Zet je smartphone op stil, of leg hem in een andere ruimte.

#2. Zorg voor focus

Zodra je de afleidingen hebt weggenomen, moet je zorgen dat je je kunt focussen. Voor mij werkt het goed om in ‘mini sprintjes’ te werken. Ik zet een timer voor een uur, en richt me in dat uur alleen op de taak die ik moet uitvoeren. Ik mag van mezelf niets anders doen: niet naar de WC, geen koffie pakken, niet rondlopen… Pas wanneer het alarm is afgegaan, geef ik mezelf een kwartiertje om met andere dingen bezig te gaan. Daarna zet ik de timer opnieuw. Mijn methode is gebaseerd op de Pomodoro techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een timer om werk in intervallen op te delen. Deze zijn meestal rond de 25 minuten in lengte, onderbroken door korte pauzes.

#3. Zoek naar je ideale ritme

Ik ben een echt ochtendmens. Ik heb ondervonden dat ik me ’s ochtends vroeg het beste kan concentreren. Daarom tackel ik de meest lastige taken altijd in de eerste uren van de dag. Als mijn concentratie dan halverwege de dag begint af te nemen, heb ik het moeilijkste al gehad en kan ik met makkelijkere taken verder gaan. Zoek naar een ritme dat voor jou werkt, en creëer je eigen productiviteitspatroon.

#4. Maak gebruik van een time management plugin

Om te zorgen dat je het overzicht behoudt, is het slim om een time management plugin voor WordPress te gebruiken. Een goed voorbeeld van een goede time management plugin is WP Project Manager Pro. Hiermee kun je o.a. taken toewijzen, bestanden beheren, to-do lijstjes maken, milestones creëren en een tijdlijn opzetten.

#5. Gebruik een goede schrijf app

De afleidingsvrije modus in WordPress is erg handig, maar niet altijd voldoende. Moet je veel blogberichten of artikelen schrijven? Dan kan een goede schrijf app uitkomst bieden. In dit artikel hebben we de beste schrijf apps voor serieuze WordPress schrijvers op een rijtje gezet.

#6. Probeer Ghost Browser

De browser die je gebruikt bij het ontwikkelen van je WordPress site kan veel verschil maken als het op productiviteit aankomt. Ghost Browser is een gratis Chromium-gebaseerde browser die ontwikkeld is met productiviteit in het achterhoofd. Zeker het proberen waard!

#7. Leer beter, sneller en slimmer bloggen

WordPress biedt verschillende tools en functionaliteiten die je helpen om tijdrovende taken zoals formatteren en het inplannen van blogartikelen efficiënter uit te voeren. Lees onze tips om beter, sneller en slimmer te bloggen!

#8. Bekijk welke WordPress taken je kunt automatiseren

Er zijn tal van simpele plugins waarmee je specifieke werkzaamheden in WordPress kunt automatiseren. We hebben 14 plugins om WordPress taken te automatiseren voor je op een rijtje gezet!

#9. Neem regelmatig een vakantie

Een vakantie is belangrijk als je het hele jaar door productief wilt kunnen blijven werken. Het geeft je de kans om alles voor jezelf op een rijtje te zetten, om je lichaam en geest te ontspannen en jezelf weer op te laden.

#10. Niet kopiëren, maar leren

Het belangrijkste is dat je een werkmethode vindt die voor jou werkt. Doe niet precies wat een ander doet, maar probeer van de methodes van andere mensen te leren. Er zijn heel veel manieren op het gebied van productiever werken met WordPress; het is een kwestie van experimenteren om erachter te komen wat werkt voor jou.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.