De beste parallax plugins voor WordPress (2021)

De beste parallax plugins voor WordPress (2021)

Parallax scrolling is een feature waarbij achtergrondafbeeldingen op een webpagina tijdens het scrollen iets langzamer bewegen dan teksten of afbeeldingen op de voorgrond. Hierdoor wordt op een tweedimensionale website toch een bepaalde diepte gecreëerd. Bovendien oogt een simpele website met zo’n effect meteen een stuk interessanter! Er zijn verschillende parallax thema’s voor WordPress te vinden, maar je hoeft niet per se van zo’n thema gebruik te maken. Er zijn namelijk ook parallax plugins die dit effect aan je WordPress website toevoegen. Wij hebben waarbij 3 van de beste parallax plugins voor WordPress voor je op een rijtje gezet!

3 parallax plugins voor WordPress

#1. Advanced WordPress Backgrounds

Met Advanced WordPress Backgrounds kun je zelf de snelheid instellen, scroll-effecten toevoegen en de doorzichtigheid van afbeeldingen bepalen. Ook muis-parallax effecten behoren tot de mogelijkheden. Omdat Advanced WordPress Backgroundsmaakt gebruik van een JavaScript plugin genaamd Jarallax om parallax effecten aan je website toe te voegen, is het wel handig als je een beetje kunt programmeren.

Meer info

#2. SiteOrigin Page Builder

Kan of wil je niet programmeren en ga je liever voor een WYSIWYG optie? Kijk dan eens naar SiteOrigin Page Builder. Hoewel de plugin veel meer mogelijkheden biedt dan alleen parallax effecten creëren, heb je hiermee wel een live page editor; je krijgt dus direct een voorvertoning te zien tijdens het bouwen. Daarnaast heb je keuze uit verschillende parallax types en parallax delay, en kun je zelf instellen hoe je wil dat de afbeeldingen geschaald worden.

Meer info

#3. Parallax Image

Parallax Image is een van de meest ongecompliceerde parallax plugins voor WordPress, waarmee je via een shortcode een parallax scriptje aan je site toevoegt. Het is wel het vermelden waard dat de plugin ontwikkelaar op het moment van schrijven nog bezig is aan een Gutenberg widget, waardoor de plugin vooralsnog alleen werkt met de Klassieke Editor – gelukkig is ondersteuning voor de Klassieke Editor recentelijk met nog een jaar verlengd!

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.