NextScripts plugin: Automatisch WordPress berichten delen op sociale media

NextScripts plugin: Automatisch WordPress berichten delen op sociale media

Het plaatsen van interessante, pakkende content op sociale media kan behoorlijk veel werk zijn. Zeker als je actief bent op meerdere sociale netwerken. Gelukkig is dit iets wat geautomatiseerd kan worden. Er zijn verschillende WordPress plugins die ervoor zorgen dat de WordPress berichten die je publiceert automatisch op je sociale netwerken gedeeld worden. In dit artikel bekijken we de NextScripts: Social Networks Auto-Poster plugin.

NextScripts: Social Networks Auto-Poster plugin

NextScripts is een gratis WordPress plugin die je in staat stelt om je WordPress berichten automatisch op verschillende social media websites te delen. Zodra je een nieuw artikel hebt gepubliceerd, wordt het gehele bericht of een deel daarvan automatisch op de sociale netwerken van jouw keuze gedeeld.

NextScripts kan je content delen op Facebook, Instagram, Twitter, Google+, Pinterest, Tumblr, Flickr, LinkedIn en nog vele andere social media platformen. Daarbij biedt de plugin tegenwoordig ook ondersteuning voor MailChimp.

De berichten die je deelt kunnen volledig aangepast worden. Dit geeft je veel controle over wat er met je volgers wordt gedeeld. Je berichten kunnen ook worden weergegeven op zakelijke pagina’s en groepspagina’s. Je kunt je publiek dus op allerlei verschillende platformen bereiken.

Pro versie

Er is tevens een Pro versie van de NextScripts plugin verkrijgbaar. Deze is zeker het overwegen waard is als je van je sociale netwerken afhankelijk bent. Met de Pro versie profiteer je van een aantal handige extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld ook berichten inplannen of het delen ervan ‘vertragen.’ Ook is het mogelijk om eerder gepubliceerde berichten opnieuw te plaatsen. Dat geldt voor artikelen van specifieke data, of artikelen “ouder dan N dagen en jonger dan X dagen.”

Met de NextScripts plugin kun je een constante aanwezigheid op sociale media realiseren. Zonder dat je daadwerkelijk de hele tijd online hoeft te zijn! Bovendien scheelt het je een hoop tijd en moeite.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.