Musubu IP Threat Blocker: een eenvoudige WordPress Firewall

Musubu IP Threat Blocker: een eenvoudige WordPress Firewall

Een WordPress firewall is een goede manier om je website te beschermen tegen hackers en spam. Veel WordPress security plugins zijn echter ingewikkeld om in te stellen, prijzig of bevatten allerlei features die je helemaal niet wilt. Daarom willen we je graag kennis laten maken met een nieuwe, eenvoudige WordPress Firewall plugin: Musubu IP Threat Blocker.

Hoe werkt het?

Musubu IP Threat Blocker is een zogeheten WordPress Application Firewall (WAF). Simpel gezegd betekent dit dat wanneer iets of iemand verbinding probeert te maken met je WordPress website, de plugin dat IP-adres zal analyseren voordat er toegang tot je site wordt verleend. Als het een gewone bezoeker betreft, zal die gewoon je website kunnen bekijken. Maar als het een kwaadwillende bezoeker gaat (zoals een spam bot) zal Musubu IP Threat Blocker deze blokkeren.

Om te bepalen of een IP-adres veilig is of niet, maakt de plugin verbinding met de Musubu API. Deze API analyseert elk IP-adres op potentiele risico’s en wijst een threat score van 1 – 100 toe. Indien de automatische modus ingeschakeld is, blokkeert de plugin elk IP-adres met een threat score hoger dan 80. Dit alles staat standaard ingesteld, dus je hoeft in principe niets te configureren. Maar als je behoefte hebt aan meer controle over het proces, kun je de firewall ook op specifieke dreigingsniveaus of landen configureren.

Wat maakt Musubu IP Threat Blocker zo goed?

Een van de belangrijkste verschillen tussen Musubu en andere security plugins voor WordPress is de simpliciteit. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kun je je API key van de Musubu IP Threat Blocker website ophalen. Vervolgens voeg je het emailadres in dat geassocieerd is met de API key op je WordPress dashboard. Sla de wijzigingen op en de plugin gaat meteen aan de slag met het filteren van je webverkeer!

Er is nog een aspect waarmee Musubu zich onderscheid.  Veel andere WordPress firewalls die op WordPress.org te vinden zijn, maken gebruik van een statische set regels om toegangsverzoeken te beoordelen. Musubu daarentegen, maakt gebruik van tools die daadwerkelijk individuele IP-adressen achterhalen en analyseren.

Wat zijn de kosten van deze plugin?

De Musubu IP Threat Blocker plugin is gratis beschikbaar. Je hebt echter wel een betaalde API key nodig om te zorgen dat de Musubu API daadwerkelijk je websiteverkeer kan analyseren. Deze zijn gelukkig prima betaalbaar. De licenties beginnen bij $20 per site per jaar – dat is omgerekend nog geen €1,50 per maand. Hoe meer websites je aan je licentie toevoegt, hoe meer korting je krijgt.

Dit zijn de jaarlijkse kosten per website op basis van volume:

1 site: $20
2-5 sites: $19
6-10 sites: $18
11-25 sites: $17
26+ sites: $15

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.