Een minimaal aantal woorden instellen voor WordPress berichten

Een minimaal aantal woorden instellen voor WordPress berichten

Als je een beetje bezig bent met SEO, dan weet je dat het voor de vindbaarheid van je site slim is om blogartikelen minimaal 300 woorden lang te maken. Long-form content scoort (mits uniek, relevant en nuttig!) over het algemeen beter dan korte blogberichtjes. Als je een WordPress website runt met meerdere bloggers, kan het een goed idee zijn om een minimaal aantal woorden in te stellen voor WordPress berichten. Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen!

Minimaal aantal woorden instellen voor WordPress berichten met PublishPress Checklists

De makkelijkste manier om een minimaal aantal woorden in te stellen voor WordPress berichten is met behulp van een plugin. Voor dit tutorial maken we gebruik van PublishPress Checklists. Deze plugin stelt je in staat om diverse taken in te stellen die bloggers moeten voltooien voordat ze hun berichten kunnen publiceren. Zo kun je ook een minimaal en maximum aantal woorden instellen voor berichten. Hoewel er een premium versie van de plugin beschikbaar is, heb je in dit geval aan de gratis versie voldoende.

Stap #1

Log in op je WordPress website en installeer en activeer de PublishPress Checklists plugin.

Stap #2

Na activatie navigeer je naar Checklists. Onder ‘Number of words in content’ kun je een minimaal en maximaal aantal woorden invoeren. Vervolgens kun je in het dropdown menu aangeven of je deze optie wil uitschakelen (Disabled), verplichten (Required) of aanbevelen (Recommended).

Als je ‘Recommended’ selecteert, dan kunnen bloggers ook als ze niet aan het minimaal aantal woorden voldoen hun artikelen publiceren. Kies je voor ‘Required’ dan is de woordtelling-taak verplicht; als ze er niet aan voldoen kunnen ze het betreffende bericht niet publiceren.  

Stap #3

PublishPress Checklists maakt het ook mogelijk om in te stellen of bepaalde gebruikersrollen uitgezonderd moeten worden van het minimale aantal woorden. Dit kun je doen door naar de ‘Who can ignore the task’ kolom te gaan en een gebruikersrol te selecteren. Ben je klaar met instellen, scroll dan omlaag en klik op de ‘Save Changes’ knop.

Tot slot

Als je nu naar Berichten > Nieuw bericht gaat om een nieuw bericht aan te maken, kun je je nieuwe feature in actie zien. Als een bericht niet aan het door jou ingestelde minimale aantal woorden voldoet, zal er een waarschuwingsicoontje verschijnen zodra iemand het bericht wil publiceren.

Dit soort oplossingen zijn slechts een van de vele redenen waarom SEO in WordPress makkelijker is!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.