Microinteracties toevoegen aan je WordPress site

Microinteracties toevoegen aan je WordPress site

Gisteren bespraken we microinteracties, wat het zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. Maar hoe kun je microinteracties toevoegen aan je WordPress site? Wel, dat kan op verschillende manieren. Als je een beetje kunt scripten, kun je zowel met CSS als met JavaScript vrij eenvoudig microinteracties toevoegen. Maar je kunt natuurlijk ook een of meerdere plugins gebruiken om microinteracties aan je WordPress site toe te voegen!

Microinteracties toevoegen aan je WordPress site: de beste plugins

Hieronder geven we een aantal goede (gratis!) WordPress plugins voor microinteracties toevoegen aan je WordPress site:

WordPress Tooltips

Deze plugin biedt je de mogelijkheid om tooltips toe te voegen aan tekst, afbeeldingen, video’s, titels en meer. Zo maak je je content niet alleen interactiever, het kan ook heel waardevol zijn voor je bezoekers. De tooltips kunnen allerlei content bevatten, inclusief PDF downloads, afbeeldingen en social links.

Meer info

Microthemer Lite

Deze plugin is in feite een volledige front-end CSS editor om allerlei website elementen te stylen. Daarbij biedt de plugin ondersteuning voor hover effecten. Als de gratis versie wat te beperkt is, kun je altijd nog upgraden naar de premium versie (vanaf $45).

Meer info

Image Hover Effects

Deze plugin creëert hover effecten, maar dan specifiek voor afbeeldingen. Er zijn meer dan 40 verschillende effecten. Voor $18 kun je upgraden naar de premium versie. Omdat er alleen van CSS3 gebruik wordt gemaakt, wordt alles razendsnel gerenderd.

Meer info

Animate It!

Met deze plugin voeg je heel eenvoudig CSS3 animaties toe aan je blogposts, widgets en pagina’s. Er zijn meer dan 50 animatie-mogelijkheden die je kunt toepassen op scroll, click en hover. Animate It! voegt zelfs een knop aan de WordPress editor toe, zodat je direct microinteracties kunt toevoegen.

Meer info

Amazing Hover Effects

Deze gebruiksvriendelijke plugin biedt meer dan 20 verschillende hover effecten. Hier kun je een demo bekijken om wat inspiratie op te doen.

Meer info

Highlight and Share

Wanneer bezoekers een stukje tekst selecteren op je pagina, krijgen ze als je deze plugin geïnstalleerd hebt de optie om die tekst te delen op Twitter of Facebook. De plugin vraagt ook of ze de volledige blogpost willen delen op LinkedIn of Pinterest, of via e-mail willen versturen.

Meer info

Quotable

Quotable voegt een ‘tweet this’ boodschap toe aan blockquotes en highlighted tekst. De plugin converteert WordPress tags automatisch naar hashtags en haalt ook je Twitter gebruikersnaam uit Yoast SEO, om deze aan het bericht toe te voegen.

Meer info

FB Quote Plugin for WP

Deze social sharing plugin is uitsluitend bedoeld voor Facebook en werkt zowel voor blogposts als voor pagina’s. Je kunt ook een shortcode gebruiken om deelknoppen toe te voegen, waar je maar wilt.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.