De beste WordPress Mega Menu plugins

De beste WordPress Mega Menu plugins

Mega Menu’s zijn dropdown menu’s met talrijke mogelijkheden, die verschijnen wanneer de gebruiker over een menu-item hovert of er op klikt. Mega Menu’s zijn in alle soorten en maten te vinden, maar vertonen over het algemeen wel een aantal specifieke kenmerken:

  • Ze zijn groot. Dat is wat ze Mega maakt!
  • Ze geven veel informatie tegelijk weer.
  • Ze worden pas weergegeven wanneer er gehovert of geklikt wordt, in plaats van dat ze een statisch onderdeel van de navigatie zijn.

Als je een grote, uitgebreide website met veel content hebt, kunnen Mega Menu’s de gebruiksvriendelijkheid van je website aanzienlijk verbeteren.

Overweeg je ook een Mega Menu op je WordPress site te implementeren? In dit artikel bespreken we de beste WordPress Mega Menu plugins!

De beste WordPress Mega Menu plugins

#1. WP Mega Menu ($29)

mega menu plugins

WP Mega Menu is een premium plugin die werkt in combinatie met alle WordPress thema’s, en 3 ingebouwde stijlen biedt. Deze kun je gebruiken voor het weergeven van zowel gewone menu-items als bijvoorbeeld recente blogberichten. Je hebt de volledige controle over welke meta-informatie er wordt weergegeven, de kleuren van je Mega Menu, en de animaties waarmee het Mega Menu verschijnt of verdwijnt. De Mega Menu’s laden met behulp van AJAX, zodat ze je site niet langzamer maken.

Meer info

#2. Max Mega Menu (gratis)

mega menu plugins

Max Mega Menu is de enige gratis plugin in deze lijst. Dat zou wel eens kunnen verklaren waarom deze plugin meer dan 100.000 actieve installaties heeft! Het is een lichtgewicht oplossing die werkt door je bestaande menu’s automatisch naar Mega Menu’s te converteren, die je vervolgens kunt stylen en uitbreiden met widgets. Dat betekent dat je allerlei elementen aan je Mega Menu kunt toevoegen, waaronder contactformulieren en kalenders. Daarbij is de plugin voorzien van een eenvoudig te gebruiken drag & drop builder en een gebruiksvriendelijke interface. Ook kun je je Mega Menu’s configureren om specifieke menu opties op mobiel te verbergen. En als je de premium versie van de plugin aanschaft ($23), krijg je nog meer handige features! Wat betreft gratis Mega Menu plugins is dit zeker weten de beste optie.

Meer info

#3. Superfly ($25)

mega menu plugins

Superfly is één van de meest flexibele Mega Menu plugins voor WordPress. Je kunt deze plugin gebruiken voor het verbeteren van je bestaande menu’s, maar je kunt ook standalone menu’s maken. Hierbij kun je denken aan push menu’s, sliding menu’s, statische menu’s, gereedschapsbalken met icoontjes en full screen menu’s. Superfly biedt je veel controle over het responsive ontwerp van je menu. Zo kun je, afhankelijk van het apparaat van een bezoeker, eenvoudig bepaalde functionaliteiten inschakelen of uitschakelen. Je kunt ook widgets, shortcodes en custom HTML aan je Mega Menu’s toevoegen.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.