Linkbuilding strategieën voor 2018 (1/2)

Linkbuilding strategieën voor 2018 (1/2)

Als je een beetje bekend bent met zoekmachine optimalisatie (SEO), dan weet je hoe belangrijk linkbuilding is. Maar niet alle linkbuilding strategieën zijn even slim om toe te passen. Google’s algoritmes veranderen constant, en wat 5 jaar geleden misschien heel goed werkte kan nu juist heel verkeerd uitpakken. In het eerste deel van dit artikel bespreken we 5 bewezen effectieve linkbuilding strategieën voor 2018!

Linkbuilding strategieën voor 2018

#1. Link bait

Link bait kan veel vormen aannemen. De term verwijst naar het creëren van content die op een natuurlijke manier links genereert. Met andere woorden: unieke en waardevolle content waar mensen uit eigen initiatief, dus zonder verzoek, hint of herinnering, naar linken. Het zijn links die niet zozeer ‘gebouwd’ worden, maar ‘verdiend.’ Wat waardevolle content is? Denk aan diepgaande onderzoeken, unieke data, enquêtes, aantrekkelijke graphics en gratis tools.

#2. Ego bait

Invloedrijke personen in je niche lijken vaak onbenaderbaar, zeker als je zelf nog een newbie bent. De meeste marketeers zijn echter gewoon mensen van vlees en bloed, net als jij en ik. Ze worden er blij van als je naar hun werk verwijst. Er zijn verschillende ego bait tactieken die je kunt toepassen. Zo kun je een invloedrijke persoon quoten in je artikel (met een linkje naar hun site), een interview met zo’n persoon plaatsen, of hem/zijn bron/zijn product vermelden in een top 10 lijst. De meeste van hen zullen meer dan bereid zijn om de content die bijdraagt aan hun positieve reputatie te delen.

#3. Broken link building

Het komt heel vaak voor dat er bronnen die voorheen heel nuttig waren, ineens van het web verdwijnen. Bijvoorbeeld doordat de site niet meer actief onderhouden wordt, of omdat het bedrijf achter de website is opgehouden te bestaan. Dit soort situaties kun jij in je voordeel gebruiken. Je kunt een gelijkwaardige bron op je site creëren en contact opnemen met de website die dode uitgaande links hebben. Biedt hen je content als een alternatief aan – ze zullen maar wat graag de foutmeldingen op hun website willen fixen!

#4. Newsjacking

Newsjacking houdt in dat je de stroom van trending nieuws in jouw niche nauwlettend in de gaten houdt, en vervolgens artikelen schrijft waarbij je je eigen merk of ideeën in het verhaal verwerkt. Dit kan een zeer effectieve manier zijn om kwalitatief hoogwaardige backlinks te verkrijgen. Hou wel rekening met het feit dat timing alles is bij newsjacking. Als er een verhaal breekt, moet je meteen handelen. Het nieuws zou morgen al verouderd kunnen zijn!

#5. Gastbloggen

Het schrijven van gastblogs voor andere websites in jouw vakgebied is een effectieve manier om meer backlinks te genereren. Hou er wel rekening mee dat het relevante artikelen van een goede kwaliteit moeten zijn!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.