Wat je moet weten over backlinks

Wat je moet weten over backlinks

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het verkrijgen van backlinks, dus externe websites die naar jouw WordPress site linken, is ook een onderdeel van linkbuilding. In dit artikel vertellen we je alles dat je hierover moet weten!

Waarom zijn die backlinks zo belangrijk?

Stel, je hebt een supergoed blogartikel geschreven en op je WordPress site gepubliceerd. Nu wil je natuurlijk dat mensen dat artikel ook echt gaan lezen. Door linkbuilding op de juiste manier toe te passen, kun je op specifieke keywords (die in jouw artikel terugkomen) een hogere positie in Google behalen. En dat betekent weer meer bezoekers voor je site, meer mensen die jouw artikel lezen, meer conversies, enzovoorts. Backlinks verkrijgen was vroeger heel simpel. Je schreef een artikeltje, postte die op een willekeurige website, en kreeg een linkje naar je WordPress site terug. Maar tegenwoordig werkt dat niet meer zo. Hoewel de juiste links heel veel webverkeer kunnen opleveren en ook nog eens een boost kunnen geven aan je Google ranking, kunnen de verkeerde links juist funest zijn voor je ranking! Het is daarom heel belangrijk dat je uitsluitend gebruik maakt van zogeheten whitehat linkbuilding technieken om backlinks te verkrijgen.

Waar kun je beter geen backlinks plaatsen?

Bepaalde sites en link-netwerken waren een aantal jaar geleden wellicht prima plekken om backlinks te verkrijgen. Maar Google is inmiddels veel strenger geworden, en heeft de nodige maatregelen genomen tegen zij die zoekresultaten kunstmatig manipuleren. Neem bijvoorbeeld Buildmyrank.com. Dit was een privé link-netwerk dat naar eigen zeggen “iets anders was dan andere netwerken.” Het grootste deel van hun netwerk werd op 19 maart 2012 door Google geïndexeerd. Dat wil zeggen dat er ineens heel veel deelnemende websites ineens niet meer vindbaar waren in Google! Buildmyrank.com had geen andere keuze dan hun activiteiten stopzetten en hun klanten hun geld teruggeven. Dit soort netwerken bestaan puur en alleen voor de backlinks. Die moet je dus sowieso altijd vermijden, want het is slechts een kwestie van tijd voor deze netwerken worden platgelegd. Ook blogrolls en artikel directories kun je tegenwoordig beter vermijden.

Wat is dan wél een goede manier om backlinks te verkrijgen?

Het verkrijgen van backlinks die wél voor een ranking boost in Google kunnen zorgen, is ten eerste een kwestie van een goed, uniek artikel schrijven. Heb je geen goede content, dan is het tijdverspilling om het überhaupt te promoten. Ben je ervan overtuigd dat je een artikel hebt gepubliceerd dat echt de moeite waard is? Dan is het tijd om het te promoten. En hoe je dat het beste kunt doen, lees je morgen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.