De beste tips voor het schrijven van een goede blog

Het schrijven van een goede blog is soms best moeilijk. Een writer’s block is de meeste bloggers absoluut niet vreemd. Blogposts zijn tegenwoordig bij lange na niet meer uniek, en het schrijven van leuke, boeiende content is een uitdaging die soms een drempel vormt voor de beste schrijvers. In dit artikel geven we je enkele tips voor het schrijven van een goede blog.

Blog tips

Zorg voor een heldere indeling

Elke goede blog begint bij een heldere, goede indeling. Het is van absoluut belang dat elke blogpost die je schrijft een pakkende inleiding heeft, een middenstuk waarin wordt uitgeweid – en eventueel een slot waarin een conclusie wordt getrokken. Maak gebruik van kopjes om de inhoud van je blogpost te verduidelijken. Daarnaast helpen subkopjes ook SEO-technisch.

Betrek je publiek

Een ander belangrijk punt in de content die je schrijft, is dat je als blogger niet altijd alleen maar aan het preken bent richting een bepaald publiek. Het internet is juist groot geworden doordat er interactie plaatsvindt tussen jou en je lezers. In de content die je schrijft kun je dan ook gerust een keer actief iets vragen aan je lezers, of ze uitdagen om mee te denken met het punt dat je probeert te maken. Je hebt niet voor niets een comment-sectie binnen je WordPress installatie, gebruik het!

Houd het simpel

Niemand houdt van nodeloos complexe blogposts die te uitleggend of te ‘diep’ zijn. Als je een punt probeert te maken, doe dit dan in enkele zinnen en schrijf je (korte en krachtige) blogpost daaromheen. Als je een tutorial schrijft, laat afbeeldingen dan het werk voor je doen – leg in zo’n geval niet teveel uit in tekst. Uiteindelijk is simpel altijd het meest effectief: je probeert een boodschap over te brengen, zorg voor zo min mogelijk ruis op de ether!

3 reacties op “De beste tips voor het schrijven van een goede blog”

  1. RelativistTotInDeKist schreef:

    Ligt het trouwens aan mij of zijn er meer mensen die bij WP nog aan Word Perfect moeten denken?

  2. RelativistTotInDeKist schreef:

    Al vind ik het dan wel weer fascinerend dat sommige mensen serieus inkomsten kunnen genereren met een beautyblogje ofzo.

  3. Fornicatorus Formicidae schreef:

    Blogs zijn zoooo 2005

Geef een reactie