Link Whisper plugin: nog makkelijker interne links toevoegen

Link Whisper plugin: nog makkelijker interne links toevoegen

Wie zich ook maar een beetje bezighoudt met SEO, weet dat het belangrijk is om interne links toe te voegen aan je pagina’s en berichten. Niet alleen voor de vindbaarheid van je website in zoekmachines, maar ook bezoekers verder je website op te trekken. En dat draagt weer bij aan een lagere bounce rate en een verbeterde time on site. In dit artikel laten we je kennismaken met een tool waarmee je nog makkelijker interne links kunt toevoegen: de Link Whisper plugin. Er zijn natuurlijk meerdere WordPress plugins die je helpen om relevante interne links toe te voegen aan je content. Maar de manier waarop de Link Whisper plugin dat doet is uniek.

Wat maakt de Link Whisper plugin zo goed?

De meeste automatische interne link plugins voegen links toe nadatje je content gepubliceerd hebt. Dat doen ze op basis van zoekwoorden. De ene plugin is beter dan de andere in het creëren van variatie op het gebied van anchor tekst. Maar over het algemeen heb je weinig controle over je interne links. Een aantal andere plugins, zoals bijvoorbeeld Yoast Premium, laten wel een lijst met suggesties voor interne links zien, maar voegen deze niet automatisch toe: dat moet je zelf doen.

Link Whisper maakt gebruik van een andere aanpak. De plugin doet namelijk suggesties voor interne links terwijlje een bericht schrijft. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Link Whisper vertelt je ook waar je die interne links kunt plaatsen en voegt de anchor tekst voor je toe. Ga je akkoord met een suggestie, dan hoef je alleen maar een vakje aan te vinken.

Het mooie aan deze benadering is dat je indien nodig handmatig de anchor tekst kunt aanpassen, iets dat bij post-publish plugins een stuk omslachtiger is. Tegelijkertijd wordt er meer geautomatiseerd dan bij de tools die alleen maar suggesties doen.

Instellingen

De instellingen laten niets te wensen over. Je kunt Link Whisper zo configureren dat de plugin bijvoorbeeld specifieke zoekwoorden of long tail zoektermen negeert.

Compatibiliteit

De Link Whisper plugin is compatibel met zowel de blok editor als de klassieke editor. Daarnaast is de plugin te gebruiken met verschillende page builder plugins voor WordPress, waaronder Elementor en Thrive Architect.

Dashboard

Tot slot biedt de Link Whisper plugin een overzichtelijk dashboard. Daar zie je hoeveel interne links je op je site hebt, zowel in berichten als naar andere berichten. Bovendien vind je op het dashboard suggesties voor interne links in content die je al gepubliceerd hebt.

Tarieven

De gratis versie van de Link Whisper plugin is beschikbaar op WordPress.org. Heb je behoefte aan meer functionaliteit, dan kun je vanaf $77 per jaar een abonnement afsluiten. Voor meer informatie kun je terecht op linkwhisper.com.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.