Elementor page builder nu gebruikt op 3 miljoen websites

Elementor page builder nu gebruikt op 3 miljoen websites

Toen WordPress 5.0 in december 2018 werd uitgerold, vroegen velen zich af of Gutenberg het begin of het einde van page builder plugins zou betekenen. Daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar één ding weten we wel: met Elementor gaat het prima! Vorige week werd namelijk bekend dat de populaire page builder nu door maar liefst 3 miljoen websites wordt gebruikt.

Elementor page builder steeds populairder

Elementor werd in 2016 ontwikkeld door Yoni Luksenberg en Ariel Klikstein. Hun doel was om een flexibele alles-in-één oplossing te bieden waarmee men mooie, professionele WordPress websites kon bouwen. Elementor won gedurende de eerste twee jaar snel aan populariteit. De visuele drag & drop page builder bleek erg in trek bij WordPress gebruikers. Toen WordPress de Gutenberg editor introduceerde, leek de toekomst van zowel Elementor als andere page builder plugins behoorlijk onzeker. Zouden gebruikers hun vertrouwde page builders laten vallen voor de nieuwe block editor in de WordPress core? Wel, Elementor lijkt sinds Gutenberg alleen maar meer gebruikers voor zich te winnen. Het bedrijf kreeg er in de afgelopen zes maanden namelijk een miljoen nieuwe gebruikers bij. Het totale aantal sites dat Elementor gebruikt komt daarmee boven de 3 miljoen uit. Momenteel staat Elementor op #9 in de ranglijst van meest populaire plugins op WordPress.org. Een opmerkelijke prestatie!

Benieuwd naar Elementor?

Ben je benieuwd geworden of Elementor misschien ook iets voor jou is? Je kunt het natuurlijk altijd uitproberen! De gratis versie van Elementor is te downloaden via WordPress.org. Wil je gebruik maken van premium features, zoals geavanceerde widgets, thema building, popup building en WooCommerce integratie, dan kun je een Elementor abonnement nemen. Prijzen beginnen bij $49 per jaar voor één website. Voor nieuwe abonnementen geldt een 30-daagse niet goed, geld terug garantie. Kies je voor een abonnement dan heb je dus 30 dagen de tijd om te bekijken of de page builder echt iets voor jou is.

Webbureau’s die bouwen met Elementor

Ook op de Nederlandse markt is Elementor in trek. Diverse webbureau’s bouwen al met Elementor.  Wil je een website laten maken die is gebouwd met behulp van de Elementor Builder? Tegenwoordig bieden steeds meer bedrijven dit aan, zo ook Webprepare, die sinds 2017 gebruik maakt van Elementor om websites te bouwen voor haar klanten. Webprepare biedt websites aan vanaf € 499,00 excl. btw. De websites worden altijd gebouwd met behulp van de Elementor builder.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.