Kunstmatige Intelligentie in WordPress

Kunstmatige Intelligentie in WordPress

Vragen van bezoekers beantwoorden. Gepersonaliseerde, real-time product suggesties doen. Je website toegankelijker maken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van taken die je handmatig zou kunnen uitvoeren – maar ook gewoon aan je computer kunt overlaten. Namelijk met behulp van machine learning en kunstmatige intelligentie in WordPress.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Artificial intelligence (AI), oftewel kunstmatige intelligentie, maakt het mogelijk voor machines om te leren van ervaring, zich aan te passen aan nieuwe input en menselijke taken uit te voeren. Kunstmatige intelligentie wordt steeds vaker toegepast om processen efficiënter te maken en handmatige processen voor computers te laten uitvoeren. Enkele voorbeelden van kunstmatige intelligentie zijn slimme assistenten, chatbots, aanbevelingsmachines, afbeeldingsherkenning, spamfilters en tekst-naar-spraak technologie.

Hoe je kunstmatige intelligentie in WordPress kunt toepassen

Hieronder enkele suggesties voor manieren waarop je kunstmatige intelligentie in WordPress kunt toepassen:

Het verbeteren van je service

Geautomatiseerde klantenservice, bijvoorbeeld in de vorm van een live chatbot, zorgt dat je je bezoekers een snelle respons kunt garanderen – ongeacht de dag of het tijdstip waarop zij een live chat initiëren. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en een grotere klanttevredenheid.

Het verbeteren van je content

Met kunstmatige intelligentie kun je de kwaliteit en toegankelijkheid van je content aanzienlijk verbeteren. Zo zijn er AI toepassingen die teksten kunnen controleren op spelling en grammatica fouten. Het is zelfs mogelijk om suggesties te krijgen met betrekking tot schrijfstijl, tone of voice en actualiteit.

Het vergroten van je vindbaarheid

Kunstmatige intelligentie kan veel SEO taken van je overnemen. Hierbij kun je denken aan het schrijven van meta beschrijvingen, het invullen van tags en het toevoegen van alt teksten aan afbeeldingen.

Het personaliseren van de gebruikerservaring

Kunstmatige intelligentie kan suggesties aan je bezoekers doen, bijvoorbeeld voor welke blogartikelen iemand interessant zou vinden of producten die passen bij wat de bezoeker reeds heeft gekocht.

Tot slot

Wil jij ook aan de slag met kunstmatige intelligentie in WordPress? In onze volgende blogpost belichten we een aantal populaire WordPress plugins die gebruik maken van kunstmatige intelligentie!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.