De 5 beste chatbots voor WordPress in 2021

De 5 beste chatbots voor WordPress in 2021

We schreven al eerder over de voor- en nadelen van live chat support toevoegen aan je WordPress website. Als je hebt besloten dat live chat support voor jouw WordPress website een goede keus is, dan moet je echter ook een oplossing hebben voor de momenten waarop er niemand beschikbaar is om bezoekers te woord te staan. Dankzij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie zijn chatbots de afgelopen jaren steeds beter geworden. Ook zijn steeds meer mensen bereid om het gesprek aan het gaan met een chatbot. Om je op weg te helpen hebben we de 5 beste chatbots voor WordPress in 2021 op een rijtje gezet!

Top 5 chatbots voor WordPress

#1. WSChat ($69 per jaar)

Technisch gezien is dit een live chat extensie voor WordPress. Maar je kunt WSChat integreren met Google’s Dialogflow om automatische antwoorden op klantvragen in te stellen. En dat resulteert in een van de betere chatbots voor WordPress. WSChat biedt tevens integratie met Facebook Messenger, Slack en WSDesk. Hoewel deze chatbot uitstekend gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking, is het vooral aan te raden als je van plan bent om Diaglogflow te gebruiken.

Meer info

#2. HubSpot (gratis)

HubSpot gebruikers zijn waarschijnlijk al bekend met hun CRM oplossingen. De HubSport chatbot integreert hier naadloos mee en maakt het mogelijk om een gepersonaliseerde gebruikerservaring te bieden, door het benutten van de gegevens die je reeds hebt verzameld. Het enige dat je nodig hebt is een HubSpot account. Vervolgens kun je heel gemakkelijk de chat functionaliteit koppelen en aan je WordPress website toevoegen. 

Meer info

#3. collect.chat (gratis of premium abonnement vanaf $24 per maand)

Collect.chat vult het gat tussen third-party chatbot builders en live chat plugins voor WordPress. Hoewel collect.chat in principe gratis te gebruiken is, heb je hier waarschijnlijk niet veel aan; je kunt dan maximaal 50 antwoorden per maand gebruiken. Als je verwacht je chatbot vaker nodig te hebben – en dat is wel de bedoeling als je hem gebruikt om leads te genereren – dan heb je een premium abonnement nodig. 

Meer info

#4. Chatfuel (vanaf $15 per maand)

Hoewel Chatfuel gepromoot wordt als chatbot builder voor Facebook Messenger, biedt de tool ook de mogelijkheid om je eigen chatbot voor WordPress te maken. Net als veel andere chatbot builders maakt Chatfuel het mogelijk om de conversationele ‘flow’ van je bot voor te programmeren met een serie blokken. Jij bepaalt zelf welke informatie je wilt verstrekken en welke vragen je wilt stellen. Een prima en bovendien zeer betaalbare optie.

Meer info

#5. Botsify (vanaf $40 per maand)

Botsify is een heel gebruiksvriendelijke chatbot builder. In plaats van kunstmatige intelligentie te benutten, kun je Botsify integreren met tools zoals Google Docs en Slack om de data die binnenkomt vast te leggen. Als je een eenvoudige chatbot voor WordPress zoekt die je helpt om leads informatie over leads te verzamelen, dan is dit een prima oplossing. Als je nog niet zeker weet of dit een goede keus voor je is, dan kun je Botsify 14 dagen gratis uitproberen. 

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.