Kioken Blocks, de nieuwe door Street Fighter geïnspireerde block-collectie plugin

Kioken Blocks, de nieuwe door Street Fighter geïnspireerde block-collectie plugin

De block-collectie plugins zijn het afgelopen jaar als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maar er is één plugin die misschien nog niet kent. Vergeleken met de meer bekende block-collectie plugins zoals CoBlocks (30K+), Atomic Blocks (20K+), Stackable (10K+) en Ultimate Addons for Gutenberg (100K+), is Kioken Blocks slechts een kleine vis in de vijver. Maar zeker de moeite waard om uit te proberen!

Over Kioken Blocks

Kioken Blocks werd ongeveer twee maanden geleden gepubliceerd. Met innovatieve designfeatures, block templates en layouts weet de relatief nieuwe plugin zichzelf nu echter al van de concurrentie te onderscheiden. De naam werd geïnspireerd door Street Fighter en grote plugin updates zijn vernoemd naar de vechttechnieken van de verschillende personages uit het arcadespel.

Een van de meest recente toevoegingen aan Kioken is een nieuwe Vertical Text instelling die het mogelijk maakt om zowel headers als paragrafen te roteren. Zo kun je meer complexe layouts een speciaal effect geven. Gebruikers kunnen de verticale tekst roteren, de uitlijning aanpassen, marges toevoegen en andere instellingen configureren. Gewoon vanuit de block editor.

kioken blocks

Unieke blocks

Kioken bevat momenteel 17 blocks. Deze zijn allemaal gebouwd met de nadruk op het creëren van een esthetisch basisontwerp dat naadloos in elk thema past. Elk block bevat bovendien eigen aanpassingsmogelijkheden. De blocks die Kioken biedt zijn geen aftreksels van andere block collecties, maar bieden hun eigen kenmerkende stijlen en features.

Kioken Blocks ontwikkelaar Onur Oztaskiran zegt dat hij zich focust op features en blocks die nog niet (op grote schaal) beschikbaar zijn. “Ik probeer blocks toe te voegen waar mensen nog geen toegang tot hebben,” zei Oztaskiran. “Dus ik besteed geen tijd aan het creëren van accordeons of team blocks, maar aan dingen die jouw content-bouwproces verrijken, op dezelfde manier als premium page builders doen.”

Design achtergrond

Oztaskiran heeft een design achtergrond, maar hij leerde zichzelf om blocks te bouwen. Kioken Blocks begon als een persoonlijke hobby om te leren ontwikkelen met Gutenberg. “Ik ben een ontwerper en niet zo’n goede ontwikkelaar. Ik heb Kioken Blocks voor het grootste deel gebouwd met behulp van Gutenberg tutorials op het web en GitHub, voornamelijk door te leren van de Gutenberg GitHub repo.”

Oztaskiran maakte in het verleden gebruik van page builder plugins en bouwde er zelfs een aantal extensies voor, maar uiteindelijk inspireerden zijn frustraties hem om zich volledig te richten op Gutenberg block ontwikkeling. Ondanks het feit dat hij zichzelf identificeert als slechts “een ontwerper en een slechte ontwikkelaar,” begint Oztaskirans toewijding om Gutenberg blocks te leren ontwikkelen zijn vruchten af te werpen.

“Je hoeft geen professionele ontwikkelaar te zijn om de logica te begrijpen. Met een gemiddelde kennis van JS kun je in een korte tijd beginnen met GB ontwikkeling.”

Ben je benieuwd naar Oztaskirans plugin? Kioken Blocks is gratis te downloaden op WordPress.org!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.