Jouw WordPress berichten in Google Nieuws | WP Handleiding

Jouw WordPress berichten in Google Nieuws

Regelmatig blogposts en/of nieuwsberichten op je WordPress website publiceren is gunstig voor de vindbaarheid van je site. Consistent nieuwe, unieke en relevante content plaatsen is immers een van de belangrijkste Google ranking factoren. Nog beter is als jouw WordPress berichten in Google Nieuws worden weergegeven. Maar wat zijn de voordelen hiervan? En aan welke voorwaarden moet je voldoen om dit te realiseren?

Wat zijn de voordelen van WordPress berichten in Google Nieuws?

Google Nieuws is een van de meest populaire bronnen die mensen gebruiken om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Als jouw WordPress berichten in Google Nieuws worden weergegeven, dan kan dit helpen om:

 • Onmiddellijk voor een flinke boost in je organische webverkeer te zorgen;
 • Een breder publiek te bereiken;
 • Geloofwaardigheid, naamsbekendheid en autoriteit op te bouwen;
 • Meer backlinks te genereren doordat andere sites jouw bericht als bron vermelden.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om in Google Nieuws te komen?

Sinds december 2019 is het nog wel mogelijk maar niet langer noodzakelijk om je website in te dienen als je bij relevante Google Nieuws berichten terecht wilt komen. In principe kunnen de berichten van elke website in Google Nieuws worden weergegeven, mits de content voldoet aan alle criteria van het Google Nieuws beleid.

Als jouw site aan al deze criteria voldoet, is dat nog geen garantie dat je relevante nieuwsberichten ook daadwerkelijk in Google Nieuws worden weergegeven. Om een plekje te verdienen moet je in feite concurreren met de grootste kranten en nieuwssites, en dat kan best een uitdaging zijn. De kans wordt echter aanzienlijk groter als je kunt voldoen aan de voor Google Nieuws opgestelde richtlijnen. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Vermeld de publicatiedatum én de tijd. Bij voorkeur tussen de titel en de eerste paragraaf van het artikel.
 • Zorg voor een goede titel. Deze moet beschrijvend en pakkend zijn – maar geen clickbait natuurlijk! Let ook op dat de <H1> tag en <title> tag overeenkomen.
 • Check je afbeelding(en). Gebruik relevante afbeeldingen in een afbeeldingsformaat dat door Google ondersteund wordt (BMP, GIF, JPEG, PNG, WebP of SVG) en zorg voor een accurate alt tekst.
 • Maak gebruik van structured data. Je kunt hier alles over lezen in de Google Developers handleiding over structured data voor artikelen.

Tot slot

De bovengenoemde richtlijnen zijn het absolute minimum waar je aan moet voldoen als je WordPress berichten in Google Nieuws wilt krijgen. Wil je de kans verder vergroten, dan raden we aan om je website alsnog in te dienen bij het Google Uitgeverscentrum.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.