Jetpack 8.5 voegt nieuw Podcast Player blok toe

Jetpack 8.5 voegt nieuw Podcast Player blok toe

Jetpack 8.5 is nu beschikbaar. Deze update bevat een nieuw Podcast Player blok voor het delen van audio content. Hiermee kun je recente podcast afleveringen in berichten en pagina’s embedden en afspelen.

Podcast Player blok

Het nieuwe blok is heel eenvoudig te configureren. Nadat je de RSS feed URL van de podcast hebt ingevoerd, worden automatisch de omslagafbeelding en recente afleveringen weergegeven. Via de blok opties kun je de weergave verder aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal afleveringen en de kleuren wijzigen. Ook kun je bepalen of je de omslagafbeelding en podcast beschrijvingen wilt weergeven of verbergen.

Podcasting krijgt flinke boost

Jetpacks nieuwe podcast-speler komt precies op tijd, want de populariteit van podcasting heeft de laatste maanden een flinke boost gekregen. Dat heeft natuurlijk te maken door het grote aantal mensen dat nu thuis zit, vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. iHeartRadio, een Amerikaans podcasting en streaming radio platform, meldt dat er zeker een toename in het aantal luisteraars te zien is. Hun statistieken laten ook zien dat bepaalde genres populairder zijn dan andere. In deze economisch onzekere tijden luisteren Amerikanen (en Europeanen ongetwijfeld ook) meer naar podcasts over business en financiën. Ook podcasts over muziek, entertainment en comedy profiteren deze periode van meer luisteraars. Opvallend is dat de populariteit van het true crime genre, dat voorheen een van de meest dominante genres in de podcasting wereld was, nu juist sterk lijkt af te nemen.

Overige vernieuwingen in Jetpack 8.5

Naast het nieuwe Podcast Player blok zorgt Jetpack 8.5 voor significante verbeteringen in de nieuwe Search feature. De update zorgt tevens dat meer widgets en embed tools AMP-compatibel zijn. Daarnaast zijn de opties voor het Revue blok uitgebreid en zijn er enkele layout problemen met andere blokken verholpen. Wil je meer weten over de bug fixes en verbeteringen in Jetpack 8.5? Check dan de changelog op WordPress.org.

 

Lees ook: Top 7 WordPress podcast plugins voor 2020

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.