Jetpack 7.3 is uit

Jetpack 7.3 is uit

Afgelopen week werd Jetpack 7.3 uitgerold. Deze update bevat een aantal veranderingen die de “out of the box” ervaring verbeteren. Er worden bij de setup minder features ingeschakeld. Dit zorgt er niet alleen voor gebruikers meer controle hebben over wat ze wel en niet op hun websites willen activeren, maar ook dat de website lekker snel blijft. De nieuwe Jetpack versie integreert ook met de nieuwe Site Health checks van WordPress 5.2. Dit helpt je om op efficiënte wijze vast te stellen waarom dingen niet werken zoals ze horen te werken. Hopelijk heb je ze niet nodig, maar als dat wel het geval is kun je je site veel sneller weer in topvorm krijgen. Verder is er een nieuw Membership block beschikbaar voor Jetpack beta testers. Dit block moet eerst nog verder getest worden alvorens het officieel in Jetpack geïntegreerd wordt.

Over het nieuwe Membership block van Jetpack

Jetpack maakt zich op om een nieuw Membership block te introduceren dat in feite functioneert als een terugkerende donatieknop, waarbij Stripe als payment gateway wordt gebruikt.

jetpack 7.3

Gebruikers kunnen de valuta, prijs, productnaam en verlengingsinterval direct binnen het block instellen.

jetpack 7.3

Jetpack 7.3 voegt het nieuwe Membership block toe achter de JETPACK_BETA_BLOCKS constante, voor gebruikers die beta tests voor nieuwe blocks uitvoeren. Hun feedback zal worden meegenomen in toekomstige pull requests.

In zijn huidige vorm is het gebruik van de naam “Membership block” misschien een beetje misleidend voor sommige gebruikers. Website eigenaren verwachten doorgaans een meer granulair ledenbeheer, custom e-mails, meerdere verlengingsopties, en meer opties voor het beheren van abonnementen. Tenzij Jetpack van plan is om dit block uit te breiden, zou “Recurring donation button” een betere naam zijn.

Er is nog geen officiële releasedatum aangekondigd voor het Membership block, aangezien nog in ontwikkeling is.

Meer weten over Jetpack 7.3?

Voor een volledig overzicht van alle verbeteringen en bug fixes in Jetpack 7.3 kun je de changelog raadplegen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.