Wat je moet weten over infinite scroll

Wat je moet weten over infinite scroll

Wil je de gebruikerservaring van je website verbeteren en tegelijkertijd zorgen dat je bezoekers meer tijd op je website doorbrengen? Dan is infinite scroll zeker het overwegen waard! In dit artikel bespreken we wat infinite scroll is, wat de voordelen zijn en in welke situaties deze functie kan worden toegepast.

Wat is infinite scroll?

Als je ooit gebruik hebt gemaakt van Facebook of Twitter, dan weet je al hoe verslavend infinite scrolling kan zijn. Infinite scroll betekent dat wanneer een gebruiker de ‘onderkant’ van een pagina bereikt, je site automatisch meer content laadt. De scroll is ‘oneindig’ omdat een gebruiker nooit het einde van de pagina bereikt; er blijft steeds weer nieuwe content bij komen.

Wat zijn de voordelen van infinite scroll?

Niet alleen sociale netwerken maken gebruik van oneindig scrollen. Ook een aantal grote nieuwswebsites, waaronder Time, NBC News en Slate, maken hiervan gebruik. En na de overstap hebben zij flink wat verbeteringen geconstateerd:

  • Lagere bounce rates: na de overstap naar oneindig scrollen zakte de bounce rate van Time met 15%.
  • Meer pagina weergaven: Time zag dat bezoekers 21% meer pagina’s bezochten dan voorheen. Bij NBC News lag dat percentage op 20%
  • Een betere gebruikerservaring

Infinite scroll kan ook leiden tot een betere gebruikerservaring. Maar dan moet het wel in de juiste situaties worden toegepast.

Wanneer infinite scroll gebruiken?

Infinite scroll is niet voor alle websites geschikt. Het toevoegen van deze functie aan je WordPress site is alleen aan te raden als al je berichten even belangrijk zijn. Wat ik daarmee bedoel? Laten we eens kijken naar wat voorbeelden. Neem nu een sociaal netwerk als Twitter. Daar zijn alle tweets gelijk. Natuurlijk zijn sommige tweets populairder dan anderen, maar er is niets dat de ene tweet automatisch belangrijker maakt dan de andere. Hetzelfde geldt voor Facebook – alle Facebook berichten hebben hetzelfde fundamentele belang.

Laten we dit nu eens op een blog toepassen. Als al je berichten rond de 1,000 woorden zijn, dan kunnen we stellen dat ze allemaal ongeveer even belangrijk zijn. Als je echter maandelijks één lang artikel van 3,000 woorden plaatst en er wat kleine berichtjes van 300 woorden tussendoor gooit, dan je berichten niet gelijkwaardig. Infinite scroll is geschikt voor de eerste situatie, maar niet voor de tweede.

Ben je ervan overtuigd dat oneindig scrollen geschikt is voor jouw WordPress site? Morgen leggen we uit hoe je deze functie kunt implementeren!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.