iList plugin: infographics maken met WordPress

iList plugin: infographics maken met WordPress

Een goede infographic zegt meer dan duizend woorden. Maar ja, een infographic moet ook gemaakt worden! WordPress gebruikers die ook grafisch ontwerpers zijn, hebben geen moeite met het creëren van hun eigen infographics om meer webverkeer te genereren. Voor de rest zijn er gelukkig tal van tools beschikbaar om infographics mee te maken – ook als je geen designer-skills hebt! Een goed voorbeeld hiervan is de iList plugin. Hiermee kun je, gewoon vanaf het WordPress Dashboard, allerlei grafieken, diagrammen en lijsten maken om je data te visualiseren. Perfect voor infographics dus! Vervolgens kun je deze infographic, met behulp van een shortcode, op elke pagina of in elke blogpost weergeven.

Over de iList plugin

Data visualisatie is nog nooit zo makkelijk geweest! Met iList kun je dynamische HTML5 grafieken en diagrammen maken. Ook elegante lijsten met tekst en afbeeldingen behoren tot de mogelijkheden. Voor het genereren van grafieken en diagrammen wordt de Chart.js 2.0 library gebruikt. Alle visuals zijn responsive en zouden in vrijwel alle moderne browsers moeten werken. En omdat ze met HTML worden gebouwd, zijn ze ook nog eens SEO-vriendelijk.

In de onderstaande video kun je zien hoe de iList plugin werkt:

Zoals gezegd werkt iList gewoon vanaf het WordPress Dashboard. Je hoeft dus geen Photoshop of ander software programma op te starten – je kunt gewoon je infographic bouwen en hem direct op je WordPress site publiceren.

iList is compatibel met Gutenberg en andere visuele editors zoals Elementor. Er is ook een Shortcode Generator Block voor Gutenberg beschikbaar.

De gratis versie van iList is te downloaden via WordPress.org.

iList plugin templates

Premium versie

De premium versie van de iList plugin biedt meer dan 70 responsive templates, Font Awesome iconen, configureerbare kleuren, custom CSS ondersteuning en de mogelijkheid om items te ordenen met drag & drop.

 

Lees ook: 10 tools om 10 X betere content te creëren met WordPress!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.