WordPress 5.1 gaat “Happy blogging” vervangen door “Happy publishing”

WordPress 5.1 gaat “Happy blogging” vervangen door “Happy publishing”

WordPress 5.1 zal het bekende “Happy blogging” in wp-config-sample.php gaan vervangen door “Happy publishing.” “Start blogging” zal vervangen worden door “Start writing.” De volgende grote WordPress update zal ook een aantal andere “blog” verwijzingen vervangen door het woord “site.” Die veranderingen zorgen ervoor dat er een hoop tutorials en documentatie geüpdatet moeten worden. WordPress contributors zijn momenteel bezig om de nieuwe verwoording aan te passen in verschillende bestanden, zodat deze de uitgebreide mogelijkheden van WordPress als een “publishing platform” weerspiegelen.

Een nieuw tijdperk voor WordPress

“Met het vastleggen van deze verandering is WordPress niet langer een simpel blogplatform,” schreef Gutenberg en WordPress core contributor Gary Pendergast. “Het is nu een uitgebreide publicatie oplossing.”

Het lijkt wellicht onbelangrijk, dat het woord “blogging” wordt vervangen door “publishing”, maar deze wijziging symboliseert het einde van een tijdperk. Een tijdperk dat in feite al een tijdje terug geëindigd is, maar nu formeel erkend wordt in de taal van de software. Natuurlijk, WordPress kan nog steeds gebruikt worden om te bloggen. Maar het is nu veel dynamischer dan voorheen. Tegenwoordig kunnen WordPress blogs heel eenvoudig worden omgebouwd tot bijvoorbeeld e-commerce shops, professionele zakelijke websites of online magazines, zonder dat je naar een nieuw platform hoeft te migreren.

“Happy blogging”

Nu Gutenberg sinds de lancering van WordPress 5.0 in de handen van miljoenen gebruikers ligt, is het publiceren van verschillende soorten content nog toegankelijker geworden voor WordPress gebruikers die geen of weinig kennis hebben van programmeren. Het nieuwe tijdperk van “Happy publishing” in 2019 heeft natuurlijk nog meer verbeteringen voor ons in petto. Zo krijgen we een meer uniforme gebruikerservaring voor andere aspecten van content management, inclusief widgets en menu’s. Want feit blijft: WordPress 5.0 is pas het begin van het Gutenberg project.

Wanneer WordPress 5.1 precies wordt uitgerold, is overigens nog niet bekend. Maar we houden je uiteraard op de hoogte!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.