Gutenberg krijgt een nofollow optie voor links

Gutenberg krijgt een nofollow optie voor links

Gutenberg gebruikers vragen al een tijdje om een makkelijke manier om nofollow attributen aan links toe te voegen in de block editor. Het is nu wel mogelijk om in te stellen dat een link in een nieuw tabblad wordt geopend. Maar er is nog geen soortgelijke gebruiksvriendelijke optie beschikbaar om een nofollow attribuut toe te voegen.

Behoefte aan nofollow optie in Gutenberg

De verzoeken stromen binnen op meerdere GitHub issues en in de WordPress Gutenberg Editor groep op Facebook. Zo was er bijvoorbeeld een blogger die om advies vroeg nadat hij of zij geen Gutenberg-compatibele nofollow plugins kon vinden:

“Heeft iemand een makkelijker manier om een nofollow attribuut toe te voegen met Gutenberg, behalve het bewerken van de HTML voor elke individuele link? Ik had vroeger een checkbox for nofollow plugin maar het lijkt erop dat geen van de plugins compatibel is met Gutenberg. Als blogger moet ik vaak nofollows toevoegen om te voldoen aan FTC vereisten voor gesponsorde/affiliate links.”

nofollow optie voor links

Belangrijk voor commerciële doeleinden

Er is een grote behoefte aan een makkelijkere manier om links te laten voldoen aan de eisen die Google en andere grote zoekmachines hanteren voor commerciële doeleinden.

“Namens de honderden of duizenden, zo niet miljoenen mensen die geld verdienen met hun website via affiliate programma’s en gesponsorde content: alsjeblieft, maak het makkelijk voor ons om het nofollow rel attribuut aan een link toe te voegen,” aldus Renee Dobbs in haar allereerste issue op GitHub.

“Ik weet eerlijk gezegd niet waarom het geen onderdeel is van de WordPress core. Elke WordPress reclame die ik zie de laatste tijd gaat om je onderneming opzetten op WordPress. Maar WP maakt het moeilijk voor ondernemers om te voldoen aan Google’s richtlijnen voor betaalde/affiliate links. We zouden niet nog een plugin moeten hoeven toevoegen voor iets dat zo basic en veel gebruikt is. Gewoon een checkbox of iets soortgelijks (aan open in een nieuw tabblad) om het nofollow rel attribuut voor een link in te stellen.”

Het Gutenberg team werkt momenteel aan een aantal verschillende oplossingen om deze feature aan de editor toe te voegen. Nog even geduld dus!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.