Affiliate marketing met WordPress

Affiliate marketing met WordPress

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met je WordPress site. Misschien heb je een eigen webshop waar je producten verkoopt. Misschien gebruik je je site voor het verstrekken van diensten. Of misschien verdien je geld met je WordPress blog, en eventuele advertenties die daarop staan. Maar er is nog een andere manier om geld te verdienen met je WordPress site: affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij jij iemand naar een online product van een ander bedrijf verwijst. Wanneer die persoon het product koopt op basis van jouw aanbeveling, ontvang je een commissie. Die commissie kan variëren van €1 tot €10.000, afhankelijk van het product dat je promoot.

Hoe weten bedrijven waar het webverkeer vandaan komt?

Dat weten ze dankzij een zogeheten tracking URL. Dit is een unieke link die jij ontvangt van het affiliate bedrijf of het bedrijf dat het product verkoopt. De tracking URL houdt al het webverkeer (en de sales) die jij via jouw website genereert bij. Zo kan dus ook jouw commissie berekend worden.

Wat moet ik kunnen om een affiliate marketeer te worden?

In principe heb je geen speciale kwalificaties nodig om affiliate marketeer te worden, hoewel het wel een pré is om goede copywriting vaardigheden te hebben, alsmede enige kennis van marketing en SEO.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Er zijn veel bedrijven die online producten of diensten verkopen en een affiliate programma aanbieden. Je meld je simpelweg aan voor het programma, waarna je je unieke tracking URL ontvangt. Wanneer je over hun product schrijft, kun je deze gebruiken om je bezoekers naar de website van het bedrijf te verwijzen. Als een bezoeker ook daadwerkelijk iets koopt, ontvang je een commissie.

Hoe vind ik een affiliate link voor een product?

Niet alle bedrijven hebben een affiliate programma. Maar de bedrijven die dat wel aanbieden, verstrekken doorgaans meer informatie op hun website. Een andere manier om affiliate programma’s te vinden is door even te zoeken op Google naar de “(productnaam) + affiliate programma”. Er zijn ook bedrijven die een zogeheten affiliate marketplace gebruiken, zoals ShareASale. Deze affiliate marketplaces zijn gratis te gebruiken, en je kunt een gratis account aanmaken.

Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?

Er zit geen limiet aan de hoeveelheid geld die je kunt verdienen met affiliate programma’s. Het hangt allemaal af van welke programma je promoot, en hoeveel conversies je hebt. Er zijn zat mensen die hun brood verdienen met affiliate marketing. En als je het goed aanpakt kun jij dat ook!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.