Yoast SEO Team test Gutenberg integratie voor versie 8.0

Yoast SEO Team test Gutenberg integratie voor versie 8.0

Joost de Valk heeft een sneak peek getweet van de Gutenberg integratie die het Yoast SEO team momenteel aan het testen is. De populaire plugin heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties, en gebruikers zijn nieuwsgierig naar hoe compatibiliteit met de nieuwe WordPress editor eruit zal zien.

De Valk tweette een preview van de plugin die binnen de Gutenberg UI werkt:

Gutenberg integratie versie 8.0

Yoast SEO versie 8.0

Het Yoast SEO team is al een aantal maanden druk bezig met testen. De uitrol van Yoast SEO versie 8.0 staat gepland voor aanstaande dinsdag, en volgens de Valk zal deze update ‘de eerste ronde van compatibiliteit’ integreren. Compleet is het dan nog niet, maar toekomstige updates zullen steeds compatibeler worden. De Valk meent dat Gutenberg integratie hen de kans biedt om Yoast te integreren ‘waar de actie plaatsvindt.’ Zo kan de leesbaarheid analyse per block worden getoond, om een meer gedetailleerde feedback te verstrekken:

“Je krijgt straks bruikbare feedback in de context,” zei hij. “Je hoeft dan niet meer omlaag te scrollen naar een meta box om het advies te zien, en vervolgens weer omhoog naar de plek waar je dat advies kunt implementeren. Als we feedback per block geven, krijg je een beter inzicht in alle factoren die invloed hebben op SEO.”

“Meer mogelijkheden met Gutenberg integratie”

Het Yoast SEO team is enthousiast over wat het Gutenberg tijdperk voor WordPress kan betekenen. In een recente Twitter thread zei de Valk:

“[Ik] heb de laatste tijd veel nagedacht over Gutenberg, nu de discussie groeit naarmate integratie in de WordPress core dichterbij komt. Wat het belangrijkste is in wat we doen is iets waarvan ik denk dat de meeste mensen het nog niet zien: De nieuwe ‘blocks’ die Gutenberg introduceert bieden ons de mogelijkheid om veel gemakkelijker content items te maken in plaats van webpagina’s […]. Vragen en antwoorden, how-to’s, recepten, ineens kunnen deze allemaal veel gemakkelijker metadata krijgen en hergebruikt worden. Dit is met name belangrijk voor SEO’s: de zoekmachines, gedreven door spraakgestuurde zoekopdrachten, zoeken naar antwoorden, naar meer dan ‘alleen’ URL’s om webverkeer naar toe te sturen, en blocks bieden hen de mogelijkheid om die antwoorden te verstrekken, in een format dat zowel zij als gebruikers kunnen begrijpen. Terwijl we hier mee bezig zijn hebben we tevens de mogelijkheid om de scheiding tussen content en design te behouden, iets waar we zonder twijfel meer over moeten nadenken.”

De Valk ziet deze komst van Gutenberg als een deur naar nieuwe mogelijkheden tijdens deze overgangsperiode. “Gutenberg is niet ‘klaar,’ zei hij. “Ik denk dat het klaar voor vertrek is, maar ik denk ook dat het een wereld aan nieuwe mogelijkheden en discussies opent. Het is ook nog niet allemaal ‘goed,’ dus er moeten wat veranderingen plaatsvinden naarmate meer mensen er gebruik van maken en eraan wennen. Ik realiseer me dat dit op bepaalde manieren een drastische verandering is. Maar het is ook niet half zo slecht als mensen denken dat het is. Ik heb mensen het voor de eerste keer zien gebruiken, de meeste mensen raken er heel snel aan gewend. Tot slot: je hoeft niet per se nu over te stappen. De klassieke editor plugin is er niet zomaar. Je kunt je overstap nog een jaar uitstellen, of zelfs twee. Maar ik denk dat uiteindelijk iedereen de kracht van de nieuwe editor zal inzien en zal overstappen [naar Gutenberg].”

 

Lees ook: Advanced Custom Fields plugin voegt Gutenberg compatibiliteit toe

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.