Gutenberg Blocks Design Library plugin

Gutenberg Blocks Design Library plugin

Gutenberg Blocks Design Library is een nieuwe plugin met kant-en-klare pagina designs (inclusief demo content), welke gebouwd zijn met de standaard core blocks van WordPress.

Gutenberg Blocks Design Library

Na het installeren van de plugin kun je toegang krijgen tot de bibliotheek via het wortel-icoontje in het menu (bovenaan de editor). De gratis versie van de plugin bevat 50 verschillende designs die gebruikers uit de groeiende Gutenberg Blocks Design Library kunnen importeren. De designs bevatten eenvoudige ontwerpen voor allerlei soorten pagina-elementen, zoals tekst met afbeeldingen, kolommen met headers, call-to-actions, teamleden, referenties, contactpagina layouts en nog veel meer.

Compatibiliteit

De plugin is volledig compatibel met andere Gutenberg thema’s en plugins, omdat hij simpelweg stijlen aan bestaande core blocks toevoegt. Je kunt de plugin gebruiken in combinatie met block collecties als Atomic Blocks, Editor Blocks, CoBlocks, Caxton, Kadence, GhostKit en WooCommerce blocks.

Deze benadering heeft een aantal grote voordelen. Simpelweg stijlen aan core blocks toevoegen betekent dat de plugin niet een hele verzameling nieuwe blocks toevoegt, waar gebruikers dan weer doorheen zouden moeten scrollen. Het zorgt ook voor gegevensportabiliteit. Als een gebruiker de plugin om wat voor reden dan ook zou deactiveren en verwijderen, staat de content nog steeds in het standaard block design.

Hoewel Gutenberg Blocks Design Library compatibel is met elk WordPress thema dat met de nieuwe editor werkt, kan het uiterlijk van de kant-en-klare designs per thema variëren. De blocks lijken zich aan te passen aan de look en feel van het actieve thema.

Pro designs

De makers van de Gutenberg Blocks Design Library hebben ook een abonnementsdienst gebouwd om “pro designs” te verkopen. De prijzen beginnen bij $9 per jaar voor een enkele website. De makers streven ernaar om tegen november 2019 1.000 commerciële ontwerpen beschikbaar te hebben. Dit willen ze realiseren door om de week nieuwe designs uit te brengen.

Tot slot

De Gutenberg Blocks Design Library plugin is handig voor gebruikers die geen behoefte hebben aan de geavanceerde mogelijkheden van een complete page builder plugin, maar wel graag een aantal simpele, kant-en-klare pagina elementen willen. De demo content zorgt ervoor dat gebruikers snel kunnen zien waar ze hun eigen content kunnen invoeren. Deze plugin is een mooi voorbeeld van de interessante nieuwe mogelijkheden die Gutenberg heeft geïntroduceerd door het vervangen van tools die voorheen gebouwd zouden zijn met widgets of shortcodes.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.