De beste Gutenberg block plugins (2019)

De beste Gutenberg block plugins (2019)

De WordPress core bevat een aantal standaard Gutenberg blocks, waaronder het Paragraph block, Button block en Column block. Deze werken prima, maar soms heb je behoefte aan extra functionaliteit. In dit artikel bespreken we de beste Gutenberg block plugins tot nu toe!

Top 5 Gutenberg block plugins tot nu toe

#1. WPForms

WPForms

WPForms is een van de meest gebruiksvriendelijke Gutenberg block plugins, zeker als het aankomt op formulieren. Je kunt zowel eenvoudige als meer uitgebreide contactformulieren maken. Ook interactieve polls, enquêtes en bestelformulieren behoren tot de mogelijkheden. Het WPForms block kan heel gemakkelijk aan je berichten en pagina’s worden toegevoegd. Bovendien kun je je formulieren integreren met een breed scala aan email marketing tools en CRM software.

Meer info

#2. Envira Gallery

Envira gallery

Er zijn diverse Gutenberg block plugins te vinden als je behoefte hebt aan een galerij block. Envira Gallery behoort zonder twijfel tot de beteren. De plugin is Gutenberg-ready en bevat een native block om moeiteloos foto- en videogalerijen op je website te plaatsen. En met geavanceerde features zoals watermerk-bescherming en WooCommerce integratie kun je echt alle kanten op.

Meer info

#3. TinyMCE Advanced

tinymce advanced

TinyMCE Advanced introduceert een ‘Classic Paragraph’ block en een ‘Hybrid Mode’ voor de block editor introduceert. Het is in feite een nieuwe en verbeterde klassieke editor met meer opmaakmogelijkheden. Ook handig: je kunt zelf instellen welke knoppen je in de gereedschapsbalk wilt weergeven. Zo hou je de editor ook lekker overzichtelijk!

Meer info

#4. Ultimate Addons for Gutenberg

Ultimate Addons for Gutenberg

Ultimate Addons for Gutenberg is een gratis plugin die meer dan 15 Gutenberg blocks bevat. Hierbij kun je denken aan een Info Box block, Multi Button block, Team block, Price List block en Testimonial block. Ultimate Addons for Gutenberg is vooral een aanrader voor gebruikers van het Astra thema en de starter sites die daaronder vallen; de block plugin is namelijk door dezelfde ontwikkelaars gebouwd.

Meer info

#5. Atomic Blocks

atomic blocks

Atomic Blocks is een van de betere Gutenberg block plugins. Je krijgt 14+ handige Gutenberg blocks, helemaal voor niets. Denk bijvoorbeeld aan een Advanced Columns block, een Newsletter block en een Share Icons block. Als de naam van deze plugin je bekend voor komt, dan is dat niet zo verwonderlijk. Er is namelijk ook een Atomic Blocks WordPress thema. Dit thema bevat alle blocks die ook in de plugin zitten.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.