Gutenberg 6.2: Twee nieuwe features en nieuwe PHP API

Gutenberg 6.2

Gutenberg 6.2 is nu beschikbaar. Deze update bevat twee nieuwe features die werden toegevoegd op basis van community feedback.

Wat is er nieuw in Gutenberg 6.2?

Meer flexibiliteit in Cover, Media en Tekst blocks

Gutenberg 6.2 maakt het mogelijk om alle soorten blocks te nesten binnen de Cover blocks, Media blocks en Text blocks. Voorheen was het alleen mogelijk om een Heading, Button of Paragraph block in het Cover block te plaatsen. Gebruikers moesten gebruik maken van onhandige oplossingen om die beperking te omzeilen. Hierbij kun je denken aan een Group block met een custom class en CSS om achtergronden toe te voegen. Die beperkingen heb je nu niet meer, waardoor je veel meer flexibiliteit hebt in het stylen van deze blocks.

Gutenberg 6.2

Link doel van het Button Block

De tweede nieuwe feature in deze update is de mogelijkheid om het link doel van het Button block te customizen. Dat biedt gebruikers de mogelijkheid om in te stellen dat de link in een nieuw tabblad opent. Volgens Riad Benguella was deze kleine verbetering een veelgevraagde feature.

Gutenberg 6.2

Nieuwe PHP API

Versie 6.2 introduceert tevens een nieuwe PHP API om het registreren van block style variaties te simplificeren. Zo is het voor ontwikkelaars van thema’s en plugins een stuk makkelijker om block styles te registreren met alleen PHP functies, in plaats van met JavaScript.

Meer weten over Gutenberg 6.2?

Wil je meer weten over de verbeteringen en bug fixes in Gutenberg 6.2, dan kun je de changelog in de release post raadplegen.

 

Lees ook: Experimentele Block Areas plugin: sitewide content bewerken met Gutenberg

 

Eén reactie op “Gutenberg 6.2: Twee nieuwe features en nieuwe PHP API”

  1. L.p.Stodel schreef:

    Komt Gutenberg nog met een verbeterde versie van haar galerie? Wordt wel tijd

Geef een reactie