Gutenberg 6.1 introduceert animaties bij block acties

Gutenberg 6.1 introduceert animaties bij block acties

Gutenberg 6.1 is nu beschikbaar. Deze update, die twee weken na Gutenberg 6.0 werd uitgerold, bevat twee noemenswaardige verbeteringen: animaties bij block acties en een experimenteel Widgets block.

Animaties bij block acties

Gutenberg plugin gebruikers die updaten naar versie 6.1, zullen een opmerkelijk verschil zien in de manier waarop de gebruikersinterface reageert op het verplaatsen van blocks. Deze update bevat namelijk een aantal animatie experimenten die Matías Ventura introduceerde in een blogpost getiteld “Using Motion to Express Change.” De subtiele animaties voegen realistische bewegingen toe diverse acties, zoals het aanmaken, verwijderen, ordenen en veranderen van blocks. Wat voorheen een meer abrupte interactie was, heeft nu wat meer verfijning gekregen.

Riad Benguella plaatste een demo video waarin je de nieuwe animatie voor het ordenen van blocks kunt zien:

 

Wanneer blocks worden toegevoegd of verwijderd, beweegt de content soepeler over het scherm terwijl de omliggende blocks op hun plek glijden. Je kunt de nieuwe feature zelf ontdekken door Gutenberg 6.1 te installeren, maar je kunt er ook mee spelen op de Gutenberg Playground.

Experimenteel Widgets block

Er is een nieuwe widget blocks editor aan de Customizer toegevoegd, te vinden onder een paneel getiteld “Widget Blocks (Experimental)”. Op dit moment lijkt het nog niet heel prettig om widgets in de Customizer te bewerken, omdat je slechts beperkte ruimte hebt. Live voorvertoningen werken wel, maar zijn een stuk trager dan in de post editor. Maar goed, deze feature zit niet voor niets nog in de experimentele fase!

Meer weten over Gutenberg 6.1?

Wil je meer weten over alle nieuwe features, verbeteringen en bug fixes in Gutenberg 6.1? Bekijk dan de 6.1 release post. En je kunt natuurlijk de Gutenberg plugin installeren en met alle nieuwe features spelen. Zo krijg je een aardig goed idee van wat er binnenkort in de WordPress core komt.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.