Gutenberg 5.9 introduceert Snackbar meldingen

Gutenberg 5.9 introduceert Snackbar meldingen

Gutenberg 5.9 is nu beschikbaar voor wie de plugin draait om de meest recente features op zijn of haar site te krijgen. Deze update bevat significante verbeteringen voor de groeperingsmogelijkheden; gebruikers kunnen nu blocks in een container block groeperen en degroeperen. Zodra ze binnen een groep geplaatst zijn, kunnen de blocks binnen die groep naar boven en beneden verplaatst worden met behulp van eenvoudige up/down knoppen. Daarnaast introduceert deze versie zogeheten Snackbar meldingen.

Snackbar meldingen

Gutenberg 5.9 introduceert zogenoemde Snackbar meldingen voor het communiceren van voltooide acties binnen de block editor interface, die geen verdere acties vereisen.

De term “Snackbar” is eigenlijk niet echt een adequate manier om het gedrag van deze meldingen te beschrijven. Het concept werd geïnspireerd door Material design en wordt oorspronkelijk gebruikt voor het weergeven van korte berichten over app processen, onderaan het scherm. De nieuwe snackbars van Gutenberg verschijnen en verdwijnen weer na een korte vertraging, dus het is niet nodig om de melding weg te klikken.

“Voor een afleidingsvrije gebruikerservaring zijn alle meldingen die in de editor gebruikt worden om te informeren over berichten opslaan/publiceren, het aanmaken van herbruikbare blocks en updates, geüpdatet om deze nieuwe vorm van meldingen te gebruiken,” schreef Gutenberg fase 2 lead Road Benguella. Hij publiceerde een gif die de Snackbar meldingen in actie laat zien:

gutenberg 5.9

Overige verbeteringen in Gutenberg 5.9

Gutenberg 5.9 bevat een aantal bug fixes voor zowel desktop als mobiele gebruikerservaringen.  Daarnaast zijn er een aantal visuele verbeteringen aan blocks en UI componenten, inclusief een nieuw ontwerp van de Table block placeholder. Ook genestelde blocks zijn verbeterd. Gebruikers kunnen nu door elke laag klikken om te configureren, en zo naar het diepst gelegen block navigeren.

gutenberg 5.9

De editor doet, ten opzichte van de vorige versie, een klein stapje terug op het gebied van performance; van 4.8 naar 4.9 seconden laadtijd.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.