Gutenberg 5.3 introduceert Block Management

Gutenberg 5.3 introduceert Block Management

Gutenberg 5.3 werd gisteren uitgerold. Deze update bevat een aantal nieuwe features, waaronder de verwachte block management feature die ook aan WordPress 5.2 zal worden toegevoegd en de mogelijkheid om blocks te ‘nesten’ in het Cover Block.

Gutenberg 5.3

Block Management feature

De Block Management feature is een nieuwe module die vanuit het verticale ellipses menu kan worden gelanceerd, geïnspireerd door Rich Tabors CoBlocks implementatie. Gebruikers kunnen individuele blocks en hele secties aan/uit zetten, zoals Common Blocks, Formatting en Embeds. Block management moet gebruikers helpen om te voorkomen dat ze meer blocks installeren dan ze nodig hebben.

Gutenberg 5.3

Blocks ‘nesten’ in Cover Block

Gutenberg 5.3 updatet het Cover Block om het mogelijk te maken er andere blocks in te ‘nesten’. Je kunt nu knoppen, paragrafen en headers toevoegen om eenvoudig een call to action aan te maken. Het is niet meteen duidelijk dat het nesten van blocks mogelijk is, maar over het algemeen maakt dit het Cover Block veel nuttiger dan de voorgaande versies.

Gutenberg 5.3

Overige verbeteringen in Gutenberg 5.3

De update voegt een experimenteel Legacy Widget Block toe waarmee bestaande WordPress widgets als Gutenberg blocks kunnen worden toegevoegd. Nadat je een widget uit het dropdown menu van beschikbare widgets hebt geselecteerd, kun je de instellingen voor die widget configureren. Gutenberg 5.3 bevat tevens een verbetering van block outlines voor een meer toegankelijke gebruikersinterface met minder afleidingen. Voor een volledig overzicht van alle verbeteringen en bug fixes kun je de release post raadplegen. Dit is overigens de laatste update die verschijnt voordat WordPress 5.2 uitkomt.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.