Gutenberg 12.7 introduceert meer verbeteringen bij bloktransformaties

Gutenberg 12.7 introduceert meer verbeteringen bij bloktransformaties

Gutenberg 12.7 is nu beschikbaar. Deze update van de Gutenberg plugin bevat een aantal interessante verbeteringen, waarvan we de belangrijkste hieronder hebben uitgelicht.

Meerdere blokken selecteren in lijstweergave

Gebruikers kunnen door de Shift toets in de drukken meerdere blokken in de lijstweergave selecteren. Dit kan op twee manieren, namelijk met:

  • Shift + muisklik
  • Shift + up/down pijltjestoetsen

CMS classes behouden bij bloktransformaties

Gutenberg 12.6, dat twee weken geleden werd uitgerold, introduceerde veel verbeteringen op het gebied van bloktransformaties. Zo werd het mogelijk om lettertype groottes en kleuropties te behouden bij het omzetten naar een ander bloktype. Gutenberg 12.7 gaat nog een stapje verder door custom CSS classes te behouden bij bloktransformaties. Dit geldt voor zowel handmatig toegevoegde classes als die van custom blokstijl mechanismes.

Marge controle voor Groep blok

Een van de grote beperkingen van het Groep blok was dat het geen ondersteuning bood voor het instellen van marges. In bepaalde gevallen was deze beperking te omzeilen door het toepassen van Vulelement blok, maar dat werkt natuurlijk niet altijd. Gutenberg 12.7 verhelpt dit probleem door het introduceren van marge controle voor het Groep blok. Er zijn veel andere blokken waar deze feature nog ontbreekt (waaronder het Paragraaf blok), maar nu het Groep blok het wel ondersteund kun je die blokken in een Groep plaatsen en dan de marges aanpassen. Dat scheelt al een hoop!

Meer weten over Gutenberg 12.7?

Om van de nieuwe features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor een volledig overzicht met alle bug fixes, verbeteringen en nieuwe features in Gutenberg 12.7 kun je de officiële release post op make.wordpress.org raadplegen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.