Gutenberg 12.4 introduceert verbeterde toegankelijkheid

Gutenberg 12.4 introduceert verbeterde toegankelijkheid

Gutenberg 12.4 is nu beschikbaar. Met de focus op WordPress 5.9, dat op 25 januari moet worden uitgerold, is het makkelijk om te vergeten dat er ondertussen ook nog wordt doorgewerkt aan de blok editor en site editor. Deze update van de Gutenberg plugin richt zicht voornamelijk op het finetunen van bestaande features, maar introduceert ook een aantal nieuwe dingen.

Toegankelijkheidsverbeteringen

Na het sluiten van de lijstweergave, ging de focus in de blok editor niet altijd terug naar waar je bezig was. Gutenberg 12.4 lost dit probleem op. Er zijn ook een aantal zaken verbeterd aan de blok inserter zijbalk; als je de zoekbalk gebruikt, wordt deze beter weergegeven. Ook is er een sluit-knop toegevoegd aan de desktop weergave voor screen readers, zodat de consistentie met de mobiele weergave gewaarborgd blijft.

Herinnering aan toewijzing categorieën

Het zal je ongetwijfeld weleens overkomen zijn dat je vergeet om een blogbericht aan een categorie toe te wijzen. Het post-publish paneel had al een suggestie voor het toevoegen van tags, maar herinnert je er nu ook aan om het bericht aan een categorie toe te wijzen als je dat nog niet gedaan had.

Toetsenbord sneltoetsen

De site editor is nu uitgerust met een lijst met handige toetsenbord sneltoetsen om je workflow nog efficienter te maken. Deze lijst kun je vinden door op CONTROL + OPTION + H (op MacOS) of CTRL + ALT + H (op Windows) te drukken. Ze zijn ook te vinden via het “More tools and options” dropdown menu.

Meer weten over Gutenberg 12.4?

Om van alle nieuwe features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Wil je graag meer weten over de bug fixes, verbeteringen en nieuwe features in Gutenberg 12.4? Dan kun je de officiële release post op make.wordpress.org raadplegen.

Lees ook: 3 dingen die je moet weten over blok thema’s in WordPress 5.9

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.