GutenbergHub lanceert gratis blokken-bibliotheek

GutenbergHub lanceert gratis blokken-bibliotheek

GutenbergHub, een van de initiatieven van Munir Kamal, heeft afgelopen week een gratis blokken-bibliotheek gelanceerd. In tegenstelling tot het block directory op WordPress.org, zijn de blokken in deze bibliotheek geen plugins; je kunt ze namelijk gewoon kopiëren en plakken.

Wat voor blokken zijn er beschikbaar?

De blokken-bibliotheek is te vinden op de GutenbergHub website en onderverdeeld in zeven categorieën:

  • Testimonial
  • Team
  • Feature
  • Card
  • Pricing
  • Call to Action
  • Stats

Op dit moment bevat de bibliotheek 37 custom blokken, waar binnenkort ongetwijfeld meer opties aan zullen worden toegevoegd.

Hoe werkt de blokken-bibliotheek?

Gebruik van de blokken-bibliotheek van GutenbergHub is gratis. Hou er wel rekening mee dat je eerst Kamals recent gelanceerde EditorPlus plugin moet installeren om gebruik te kunnen maken van de plugin. Een groot voordeel is dat de EditorPlus plugin niet afhankelijk is van blokken van derden. Alle ontwerpen in de blokken-bibliotheek zijn gebaseerd op de blokken die in de WordPress core beschikbaar zijn. Dat maakt het systeem een stuk betrouwbaarder dan veel blok plugins. Verder werkt het heel simpel: je selecteert het gewenste blok en klikt op de blauwe Copy Code knop. Vervolgens ga je op je WordPress dashboard naar het Blocks tabblad bij de EditorPlus instellingen, waar je de code kunt plakken. Het Blocks tabblad fungeert in feite als een soort centrale waar je blokken uit de GutenbergHub blokken-bibliotheek kunt toevoegen, verwijderen of deactiveren. Alle actieve blokken zijn via de inserter in de editor beschikbaar om aan je website toe te voegen.

In de onderstaande video zie je hoe de GutenbergHub blokken-bibliotheek en de EditorPlus plugin gebruikt worden om prijstabellen te maken:

Tot slot

De kopiëren/plakken methode is niet perfect, want het betekent dat je een externe website moet bezoeken. Kamal heeft echter aangegeven dat hij overweegt om een directe inserter voor templates en blokken in de EditorPlus plugin te integreren. Dat zou de gebruikerservaring een stuk efficiënter maken, want dan kun je de beschikbare blokken dus gewoon vanuit de WordPress editor toevoegen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.